El Port de Tarragona acull la cloenda d’un curs d’internacionalització de la Cambra de Comerç de Tortosa

El Port de Tarragona acull la cloenda d’un curs d’internacionalització de la Cambra de Comerç de Tortosa
18 Oct
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa va organitzar, el passat divendres, una sessió del curs de gestió administrativa Import-Export a les instal•lacions del Port de Tarragona. La jornada va comptar amb una vintena d’assistents entre gerents de Pimes, gestors, professionals comercials i de comerç exterior amb l’objectiu d’aprendre, i formar-se amb la realitat de tot el procés seqüencial d’importació i d’exportació de mercaderies, amb una especial importància amb la documentació necessària, qüestions fiscals, logística, transport i formes de cobrament i pagament.
La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, va realitzar una ponència als assistents sobre el transport i la logística internacional.
Aquesta sessió va ser la cloenda del curs que va començar el 9 de setembre a la seu de la Cambra i va continuar durant sis divendres consecutius comptant amb els ponents Manuel López Frias, president del Col•legi d’Agents de Duanes de Tarragona; Jordi A. Solé, cap d’Unitat Regional d’Inspecció de Duanes i IIEE; Xavier Altès, especialista en Comerç Exterior de la Direcció territorial de Catalunya Caixabank; José Mª del Valle, advocat/agent de la Propietat Industrial i Director de Desenvolupament de Negoci de Catalunya de l’empresa Clarke Modet & Cº; Pau Gisbert Monblanc, advocat en Dret Internacional i Secretari Cambra Oficial de Comerç de Tortosa; Isidro Mangas González. Import-Export Manage, i director Operaciones de Butransa; i Ricard Navas, Consultor Comerç Exterior.
Al final de la jornada, els assistents van conèixer de primera mà les instal•lacions portuàries amb una visita marítima.
Import-export
Amb aquest curs, els representants de les empreses de la Cambra de Comerç de Tortosa han obtingut informació detallada de com identificar els negocis potencials a l’exterior, incidint en les despeses associades al transport marítim i la seva relació amb els criteris definits sobre la seva distribució i transmissió de riscos en l’àmbit del comerç internacional.
Construir noves relacions comercials
El Port de Tarragona, amb l'objectiu de donar suport a les empreses del seu hinterland (àrea d'influència) i impulsar la seva expansió cap al mercat internacional,
ha iniciat, recentment, una línia de treball amb les Cambres de Comerç de la província amb la finalitat de sumar sinergies en l'impuls de la internacionalització de les empreses i activitats del territori.
Aquests esdeveniments consoliden i desenvolupen noves relacions comercials, a més d’aportar valor afegit a aquestes trobades empresarials amb la participació de ponents d’alt nivell professional i amb la realització de tallers orientats a les necessitats empresarials.
 
Infraestructura logística al servei del teixit empresarial
El Port de Tarragona és un dels ports més importants del Mediterrani amb un volum d’uns 33 milions de tones/any, i desenvolupa un paper fonamental, com a plataforma logística, en la potenciació de les exportacions de les empreses de la seva àrea d’influència, com és el cas de les empreses de la Cambra de Comerç de Tortosa.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona