El Port de Tarragona acull la cloenda d’un curs d’internacionalització de la Cambra de Comerç de Tortosa

El Port de Tarragona acull la cloenda d’un curs d’internacionalització de la Cambra de Comerç de Tortosa
18 Oct
2016

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa va organitzar, el passat divendres, una sessió del curs de gestió administrativa Import-Export a les instal•lacions del Port de Tarragona. La jornada va comptar amb una vintena d’assistents entre gerents de Pimes, gestors, professionals comercials i de comerç exterior amb l’objectiu d’aprendre, i formar-se amb la realitat de tot el procés seqüencial d’importació i d’exportació de mercaderies, amb una especial importància amb la documentació necessària, qüestions fiscals, logística, transport i formes de cobrament i pagament.
La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, va realitzar una ponència als assistents sobre el transport i la logística internacional.
Aquesta sessió va ser la cloenda del curs que va començar el 9 de setembre a la seu de la Cambra i va continuar durant sis divendres consecutius comptant amb els ponents Manuel López Frias, president del Col•legi d’Agents de Duanes de Tarragona; Jordi A. Solé, cap d’Unitat Regional d’Inspecció de Duanes i IIEE; Xavier Altès, especialista en Comerç Exterior de la Direcció territorial de Catalunya Caixabank; José Mª del Valle, advocat/agent de la Propietat Industrial i Director de Desenvolupament de Negoci de Catalunya de l’empresa Clarke Modet & Cº; Pau Gisbert Monblanc, advocat en Dret Internacional i Secretari Cambra Oficial de Comerç de Tortosa; Isidro Mangas González. Import-Export Manage, i director Operaciones de Butransa; i Ricard Navas, Consultor Comerç Exterior.
Al final de la jornada, els assistents van conèixer de primera mà les instal•lacions portuàries amb una visita marítima.
Import-export
Amb aquest curs, els representants de les empreses de la Cambra de Comerç de Tortosa han obtingut informació detallada de com identificar els negocis potencials a l’exterior, incidint en les despeses associades al transport marítim i la seva relació amb els criteris definits sobre la seva distribució i transmissió de riscos en l’àmbit del comerç internacional.
Construir noves relacions comercials
El Port de Tarragona, amb l'objectiu de donar suport a les empreses del seu hinterland (àrea d'influència) i impulsar la seva expansió cap al mercat internacional,
ha iniciat, recentment, una línia de treball amb les Cambres de Comerç de la província amb la finalitat de sumar sinergies en l'impuls de la internacionalització de les empreses i activitats del territori.
Aquests esdeveniments consoliden i desenvolupen noves relacions comercials, a més d’aportar valor afegit a aquestes trobades empresarials amb la participació de ponents d’alt nivell professional i amb la realització de tallers orientats a les necessitats empresarials.
 
Infraestructura logística al servei del teixit empresarial
El Port de Tarragona és un dels ports més importants del Mediterrani amb un volum d’uns 33 milions de tones/any, i desenvolupa un paper fonamental, com a plataforma logística, en la potenciació de les exportacions de les empreses de la seva àrea d’influència, com és el cas de les empreses de la Cambra de Comerç de Tortosa.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors