El Port de Tarragona carrega una gran estructura metàl·lica amb destinació Itàlia

El Port de Tarragona carrega una gran estructura metàl·lica amb destinació Itàlia
18 Ago
2014

Es tracta d'una peça fabricada per l'empresa Schwartz-Hautmont, ubicada al moll d'Aragó del Port de Tarragona
L'empresa estibadora Euroports Ibérica TPS, que opera al Port de Tarragona, durà a terme demà la càrrega de 108 tones d'una caldera de grans dimensions construïda per l'empresa Schwartz-Hautmont amb destinació Itàlia. L'operativa s'iniciarà demà divendres al moll de Castella Sur del Port de Tarragona.
El vaixell Elbetor, que navega sota bandera d'Antigua i Barbuda, també és consignat per Euroports Ibérica TPS i compta amb una eslora de 87 metres, un calat de 5,07 metres i una màniga de 13 metres. L'Elbetor té una capacitat de càrrega de 2.351 tones.
El Port de Tarragona mou més de 4.100 tones de project cargo
Amb el que portem d'any, la infraestructura portuària tarragonina suma més de 4.100 tones de project cargo (càrrega general d'estructures de grans dimensions, normalment destinades a projectes relacionats amb la indústria). Aquesta xifra posa de manifest l'aposta del Port de Tarragona per aquest tipus de tràfic. I és que el Port de Tarragona ofereix infraestructures especialitzades per a aquest tipus de càrrega com ara les àmplies àrees operacionals als molls, les rampes ro-ro i l'excel·lent accessibilitat via terrestre i ferroviària; tanmateix Port de Tarragona posa a disposició del client serveis eficients com l'estiba altament qualificada i l'eficiència en el procés d'estiba i desestibada.
Amb l'objectiu de consolidar-se com un dels ports referència al Mediterrani en aquest tipus de càrregues especials, aquest 2014 el Port de Tarragona ha tingut presència en les fires professionals més importants de project cargo i Break Bulk, i també sumant esforços amb les empreses estibadores especialitzades en aquest tipus de tràfic al Port de Tarragona.
Actualment, el Port de Tarragona ha duplicat la superfície per a l'operativa d'aquest tràfic i ja s'opera en quatre molls del Port: moll d'Aragó i Lleida, moll de Castella i moll de Cantabria.
Schwartz Hautmont manté a l'alça les seves exportacions de project cargo des del Port de Tarragona
A més d'aquesta càrrega de 108 tones d'una caldera de grans dimensions, des de fa ja alguns mesos l'empresa Schwartz Hautmont està immersa en un gran projecte de construcció d'una estructura d'enormes dimensions destinada a l'ús industrial, i en el que hi treballen unes 500 persones de diferents disciplines i empreses. Aquesta estructura està dividida en 28 mòduls i s'exportarà des de la infraestructura portuària tarragonina amb destinació la refineria TOTAL d'Amberes (Bèlgica).
Per tal d'exportar aquesta gran estructura metàl·lica des del Port de Tarragona fins Amberes l'operativa es disposarà en quatre embarcaments amb diferents mòduls en vaixells especialitzats de càrrega lo-lo i ro-ro. Les previsions indiquen que els carregaments es duran a terme l'últim trimestre d'aquest 2014.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona