El Museu del Port ofereix propostes culturals dins del marc del festival ‘Tarraco Viva’

El Museu del Port ofereix propostes culturals dins del marc del festival ‘Tarraco Viva’
19 Maig
2021

Totes les activitats són gratuïtes, amb aforament limitat i amb reserva prèvia

El 22, 29 i 30 de maig tindran lloc les activitats que transportaran a la ciutadania a l’antiga civilització romana

Per a més informació es pot consultar l’agenda d’activitats del Port de Tarragona https://tuit.cat/qk5Kw

El Museu del Port de Tarragona, amb motiu de la celebració del consolidat Festival Romà Tarraco Viva ofereix un seguit de propostes dins de la programació de l’edició d’aquest any 2021.

El festival Tarraco Viva inicia les seves activitats el pròxim dissabte 22 de maig i finalitza el diumenge 30 de maig. El Museu del Port organitza activitats per a un públic general amb aforament limitat i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat establertes a causa de la COVID 19.

Cal destacar que les activitats són totalment gratuïtes i s’ha de fer una reserva prèvia a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 977 259 434.

La primera de les propostes sota el títol ‘Passejada arqueològica: Descobrint el port romà’ es durà a terme el pròxim dissabte 22 de maig a les 18:30 de la tarda. Es tracta d’una passejada per la part baixa de la ciutat de Tarragona i del barri del Port amb sortida des del Museu. La passejada, d’uns 90 minuts de durada aproximadament, finalitzarà al Moll de Costa després, d’haver fet un recorregut en el temps, on s’haurà pogut evidenciar els vestigis del port romà i la seva antiga activitat. Una passejada que estarà guiada i relatada per la Doctora en Arqueologia Clàssica de la URV-ICAC, Patrícia Terrado Ortuño.

La segona de les activitats, proposades pel Museu, és una activitat teatralitzada sota el títol ‘Tiberius comerciant pel Mare Nostrum’. Aquesta es durà a terme en dues sessions. La primera el dissabte 29 de maig que serà en català i la segona el diumenge 30 de maig que s’interpretarà en castellà. Totes dues sessions tindran lloc a les 12:00h del migdia.

El Tiberius era un comerciant de Tarraco, el seu personatge, interpretat per un actor explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana i quines característiques i perills tenia la navegació pel Mare Nostrum. L’activitat tindrà lloc a diferents indrets del Moll de Costa (Museu Port Tarragona i Museu Nacional Arqueològic de Tarragona).

Cal afegir que per tenir més informació de les activitats culturals organitzades pel Port de Tarragona es pot seguir aquest enllaç oficial https://tuit.cat/qk5Kw.

El Port de Tarragona, sota la seva marca cultural de Moll de Costa, vol aprofitar l’oportunitat per oferir propostes dins d’un festival reconegut i consolidat com ara Tarraco Viva. Un viatge a l’antiga civilització romana per conèixer els orígens i compartir la passió per la gran història de Tarragona. De ben segur el passat descobrirà nous futurs.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors