El Port Tarragona tanca l’exercici 2018 amb 32,4 milions de tones i amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros

El Port Tarragona tanca l’exercici 2018 amb 32,4 milions de tones i amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros
14 febrer
2019

La inversió prevista per al 2019 és de 25 milions d’euros, la més alta dels darrers 6 anys

 

El president de Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat aquest matí les dades de l’activitat de l‘exercici 2018 de l’Autoritat Portuària de Tarragona que ha tancat amb un total de 32, 4 milions de tones i amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros.

Aquestes dades segons Cruset es tradueixen en “un any de consolidació per al Port de Tarragona” després de la xifra rècord de l’any 2017 que va arribar als 34 milions de tones. “Hem aprofitat els excepcionals resultats del 2017 per consolidar tràfics i la seva diversificació el 2018”.

La davallada conjuntural d’alguns tràfics específics s’ha vist compensada per la diversificació amb el bon comportament de tràfics com els cereals i pinsos que ha superat la barrera dels 5 milions de tones, fruites, hortalisses i llegums, productes siderúrgics, la pasta paper, la sal comuna o l’asfalt, entre d’altres.

Aquest 2018 també es tanca com l’any en què el Port de Tarragona ha fet el gran salt com a port de creuers amb 57 creuers i gairebé 100.000 creueristes.

Record d’inversió: 25 milions d’euros.

Durant la trobada s’ha presentat la inversió en projectes previstos per aquest 2019 amb 25 milions d’euros, la inversió més alta en els darrers 6 anys. Cruset ha assegurat que “aquest 2019 serà l’any d’execució de les noves infraestructures per al  nou creixement físic del Port de Tarragona”.

Les inversions més destacades per aquest any són la primera fase de les obres de la Terminal Intermodal Puerto Centro amb un pressupost d’ 1.950.000 euros;  la fase de creuers del Moll de les Illes Balears amb una inversió  d’ 1.000.000 d’euros per aquest exercici 2019 (total del projecte de 25.000.000 d’euros), el projecte de restauració Xarxa Natura 2000, l’accessibilitat a la ZAL amb 300.000 euros dels 9.000.000 que suposa el projecte global i l’edifici de formació al Moll de Rioja amb 1.200.000 d’euros.

Durant el 2019 també s’iniciarà la rehabilitació de l’antic edifici d’oficines de l’APT destinant  2.500.000 d’euros dels 5.000.000 que suposen tot el projecte de rehabilitació.

Alhora s’ha fet referència a la digitalització del sistema d’entregues d’agroalimentaris que es posarà en marxa en un any i que millorarà l’operativa logística en aquest sector reduint el temps d’espera dels transportistes.

També s’han repassat els projectes realitzats durant el 2018 destacant el rack i urbanització del Moll de la Química, la campa de vehicles de la futura ZAL, l’adquisició de terrenys per a la terminal intermodal Puerto Centro, la passarel·la i el passeig marítim, entre d’altres.

En aquest apartat, Cruset ha destacat que “les inversions dels darrers anys, amb les planificades pel 2019 i 2020, ens fan més competitius”.

 

 

Resultats econòmics: ingressos de 56,5 milions d’euros

En l’apartat de resultats econòmics el Port de Tarragona ha tancat l’exercici 2018 amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros que encara que suposi una davallada respecte a l’any anterior (57,4M€)  és una xifra molt superior als exercicis anteriors de 2016 (52,3 M€) o 2015 (51,8 M€). El resultat d’explotació és  de 8,7 milions d’euros i l’ebitda se situa al voltant dels 31,4 milions d’euros. El Cash Flow del 2018 és de 29,9 milions d’euros i l’endeutament s’ha reduït a 54,7 milions d’euros.

Aquestes xifres econòmiques fa palès que el Port de Tarragona, de manera ponderada amb el seu hinterland immediat, genera una major activitat i riquesa en el seu entorn, que d’altres.

 

Port de Tarragona pol d’atracció d’esdeveniments internacionals

Tanmateix, Cruset ha posat de manifest que el Port de Tarragona ha reforçat  la capacitat d’atracció de grans esdeveniments al nostre territori i així es confirma amb els actes que se celebraran al Port de Tarragona com són Platts Mediterranean Downstream Conference, la trobada sectorial més important internacional en la qual sse donen cita les principals companyies petroquímiques del món; PPI Transport Simposium, esdeveniment del paper i de la pasta paper més important del món amb més de 800 participants i que es celebrarà per primer cop a l’estat espanyol o el Hub DAY, acte organitzat pel  Port de Tarragona i que s’ha consolidat com la trobada del sector petroquímic del sud d’Europa per fomentar el mediterrani com a plataforma logística sostenible.

 

Port Ciutat

Des del punt de vista de la ciutat, el Port és font d’activitat cultural, generador de riquesa i executor fonamental de millores i així es queda palès amb les inversions ja esmentades de la passarel·la o el passeig marítim però alhora també per tota l’acció social que es desenvolupa per part de tots els equipaments culturals com són el museu del Port, l’Arxiu, els Tinglados o el Teatret que han portat més de 141. 273 visitants als espais públics del port.

 

Port TV

Presentació de resultats 2018 
+ info
    

Tràfics

 
+ info
 

 

Etiquetat com
  • Resultats

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors