Atrás

El Port de Tarragona es consolida com a port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu a Fruit Logistica, la principal fira del sector d’àmbit internacional

El Port de Tarragona es consolida com a port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu a Fruit Logistica, la principal fira del sector d’àmbit internacional
12 febrer
2018

La infraestructura tarragonina ha estat present a la fira acompanyada de Fruport, l’empresa concessionària de la terminal de fruita, i Arola Aduanas y Consignaciones

El Port de Tarragona ha participat aquesta setmana a Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses, que s’ha celebrat a Berlín.

Els representants del Port han estat acompanyats per representants de l’empresa concessionària de la terminal de fruita, Fruport, i alguns agents consignataris com Arola Aduanas y Consignaciones.

Durant els dies de la fira han aprofitat per visitar els clients habituals del Port en aquest sector per tal de consolidar càrregues actuals i aconseguir-ne de noves. La infraestructura tarragonina és port de referència en el tràfic d’importació de fruita a nivell europeu i l’objectiu ha estat el d’enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors de fruita, navilieres que operen habitualment a Tarragona i diferents empreses relacionades amb el sector.

Amb un moviment mitjà anual d’unes 160.000 tones de fruita (12.000 d’exportació i 148.000 d’importació), el Port de Tarragona té relacions comercials amb 28 països d’arreu del món. Sòlid referent també a nivell internacional, ha aconseguit un progressiu posicionament al rànquing de ports espanyols i, any rere any, consolida els bons resultats tot i el context econòmic.

 

Principals fruites: pinyes, plàtans i kiwis

 

Les principals fruites mogudes a les instal·lacions tarragonines són les pinyes i els plàtans (77.000 t/any), provinents bàsicament de Costa Rica i Colòmbia i que arriben setmanalment a la terminal portuària, a més dels kiwis (40.000 t/any), que vénen de Nova Zelanda.

A més, el Port de Tarragona és hub de distribució de fruita de contra temporada amb altres ports de la Mediterrània. L’especialitat de la infraestructura portuària tarragonina és la descàrrega de vaixells reefers.

A la terminal de Fruport es realitzen operacions de valor afegit de picking, classificació, control de temperatures..., que mantenen els estàndards de qualitat que requereix el sector, al mateix temps que es duen a terme operacions d’emmagatzematge, distribució i logística.  

 

 

Tràfic de fruita

+ info

Control de mercaderies

+ info

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 29 Setembre 2020
Dijous 1 Octubre 2020
00:00 - 00:00
Break Bulk Europe

Dimecres 30 Setembre 2020
Divendres 2 Octubre 2020
00:00 - 00:00
European Bulk Liquid Storage

Dijous 1 Octubre 2020
Divendres 2 Octubre 2020
00:00 - 00:00
III Agrifood International Congress
Tinglado 1

Avís de circulació

Sense esdeveniments

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos