Aprendre a navegar entre la ciència, la història i la tecnologia

Aprendre a navegar entre la ciència, la història i la tecnologia
27 Set
2017

Aquesta setmana es comença el nou curs escolar 2017-2018 del Museu del Port de Tarragona, curs que permetrà, a partir del segon trimestre, als més de 10.000 alumnes que participen dels seus tallers, conèixer el món de la pesca i del barri marítim del Serrallo d’una manera més directa per la nova activitat que es portarà a terme a l’espai de la Llotja del Peix.

El programa pedagògic del Museu ha evolucionat al llarg dels anys, en relació a les noves incorporacions d’objectes a l’espai expositiu així com la realització de tallers fora de l’àmbit museístic. La proposta Museu del Port a la vista!, realitzada amb Còdol Educació, inclou tallers d’història del port, Deixa’t emPORTar!, - adreçats a l’Educació Secundària-, de la pesca, Ho pesques?, i de coneixement genèric del món marítim, En sabràs la tira!, -per a Educació Infantil i Primària.

Altres activitats més específiques ens ensenyen l’evolució de la navegació, Eureka!; la màgia de llegendes i rondalles marineres, Un mar de contes i rondalles; els senyals marítims, Il•lumina’t, viu el far! , i el món de la pirateria amb Una de pirates!

L'afectació ambiental en el medi marí també ha estat el nostre objecte didàctic. Amb Auriga, Serveis Culturals, s’ha ideat Mare Nostrum, en format maleta, perquè es treballa als centres escolars. Planteja els principals problemes ambientals del medi marítim com la contaminació de l’aigua, l’eutrofització i el canvi climàtic, entre d’altres, a la vegada que permet reflexionar sobre les actuacions a desenvolupar. En aquesta línia, Descobrint el sòl del port permet veure la contaminació directa als materials que integren el sòl portuari. Adreçada a alumnes de cicle superior d’Educació Primària i primer cicle d’ESO, el centre escolar pot sol•licitar-la, gratuïtament, mitjançant préstec. Cal fer-se càrrec del transport de la maleta i responsabilitzar-se del seu contingut.

Vine a veure ocells! Biodiversitat al Port de Tarragona, adreçada al cicle superior de Primària i primer cicle d’ESO, permet descobrir algunes de les espècies d’aus que ens visiten, aprenem a identificar-les i esbrinem quines característiques tenen les diferents gavines, els corbs marins, el falcó, el bernat pescaire, el blauet... que podem veure al Port mentre passegem amb golondrina després de les explicacions al Museu.

Transportant Química i Import-Export són activitats adreçades a cicle superior d’ESO i Batxillerat que posen a l’abast dels alumnes la realitat del Port comercial i industrial actual amb coneixement dels sistemes d’emmagatzematge específics i el moviment de mercaderies des del vessant comercial.

Per tal de portar a terme qualsevulla de les activitats pedagògiques, cal contactar amb el Museu i sol•licitar reserva prèvia de l’activitat escollida.

Museu del Port

+ info

Programa pedagògic

+ info
 

Difusió

+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona