Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona

Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona
03 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Isidre Gavin i Josep M Cruset fan un repàs de les connexions terrestres de futur fonamentals per al desenvolupament del Port i de les comarques de Tarragona

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M Cruset, acompanyats pels seus equips tècnics, han celebrat una reunió de treball per analitzar l’estat actual de diversos projectes de connexions terrestres que són claus per al creixement futur del Port i per reactivar l’activitat econòmica del Camp de Tarragona.

En la reunió hi ha participat, per part de la Generalitat de Catalunya, Teresa Pallarès, delegada del Govern a Tarragona; David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat; Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat;  Jesús Fierro, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral; i Trini Castro, directora dels Serveis Territorials a Tarragona. I per part del Port de Tarragona, han participat: Ramon I. Garcia, director general de l’APT, Carles Segura, director d’Infraestructures i Conservació; Marta Virgili, cap d’Unitat de Relacions Institucionals i Presidència; Yolanda Vizcarro, secretaria general i directora de Serveis Jurídics; i Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Imatge

La reunió ha tractat temes d’interès compartits per ambdues institucions i relacionades amb el transport de mercaderies per carretera i per ferrocarril. El Port de Tarragona ha traslladat el seu interès en buscar una solució per als nous accessos per ferrocarril al port que resolguin les necessitats futures del port en matèria de transport de mercaderies i, al mateix temps, permeti orientar aquest transport cap a l’interior, evitant circular per la façana litoral. Isidre Gavin i Josep M Cruset coincideixen en que “hem d’estar preparats a mig termini per disposar d’una alternativa ferroviària per l’interior, una solució que contempli un corredor específic per a mercaderies per a quan els trens dels territoris de València, Castelló, Múrcia... també emprin el traçat actual del Corredor Mediterrani”.

El Port també ha traslladat les seves preocupacions sobre l’afectació que podran tenir les obres que ha de realitzar ADIF en el Corredor del Mediterrani tant sobre el seu tràfic com sobre el territori. El Port compta amb més de 10 quilòmetres de vies interiors amb ample internacional i, explica Cruset, “està preparat per moure mercaderia per ferrocarril cap a Europa a través del corredor mediterrani a partir del primer minut de la seva entrada en funcionament”.

Connexions de la ZAL

En l’apartat de transport de mercaderies per carretera, el Port de Tarragona i la Secretaria de Territori i Mobilitat han avançat en la definició d’un conveni entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Generalitat de Catalunya per a la connexió la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) a la xarxa general de carreteres.

Aquest conveni permetrà que la Generalitat executi les obres en la seva xarxa viària i el finançament de les mateixes vagin a càrrec dels pressupostos del Port de Tarragona. Així mateix, aconseguirà impulsar la construcció de les connexions de la via perimetral de la ZAL, que en aquests moments està construint, amb l’autovia C-31B.  Cruset ha explicat que “aquestes  connexions a la xarxa viària del país converteixen la ZAL en una de les infraestructures logístiques més competitives de la façana marítima mediterrània i una excel·lent oportunitat per a fomentar la recuperació econòmica de Catalunya i de les comarques de Tarragona”.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona