Atrás

Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona

Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona
03 Mar
2022

Isidre Gavin i Josep M Cruset fan un repàs de les connexions terrestres de futur fonamentals per al desenvolupament del Port i de les comarques de Tarragona

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M Cruset, acompanyats pels seus equips tècnics, han celebrat una reunió de treball per analitzar l’estat actual de diversos projectes de connexions terrestres que són claus per al creixement futur del Port i per reactivar l’activitat econòmica del Camp de Tarragona.

En la reunió hi ha participat, per part de la Generalitat de Catalunya, Teresa Pallarès, delegada del Govern a Tarragona; David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat; Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat;  Jesús Fierro, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral; i Trini Castro, directora dels Serveis Territorials a Tarragona. I per part del Port de Tarragona, han participat: Ramon I. Garcia, director general de l’APT, Carles Segura, director d’Infraestructures i Conservació; Marta Virgili, cap d’Unitat de Relacions Institucionals i Presidència; Yolanda Vizcarro, secretaria general i directora de Serveis Jurídics; i Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Imatge

La reunió ha tractat temes d’interès compartits per ambdues institucions i relacionades amb el transport de mercaderies per carretera i per ferrocarril. El Port de Tarragona ha traslladat el seu interès en buscar una solució per als nous accessos per ferrocarril al port que resolguin les necessitats futures del port en matèria de transport de mercaderies i, al mateix temps, permeti orientar aquest transport cap a l’interior, evitant circular per la façana litoral. Isidre Gavin i Josep M Cruset coincideixen en que “hem d’estar preparats a mig termini per disposar d’una alternativa ferroviària per l’interior, una solució que contempli un corredor específic per a mercaderies per a quan els trens dels territoris de València, Castelló, Múrcia... també emprin el traçat actual del Corredor Mediterrani”.

El Port també ha traslladat les seves preocupacions sobre l’afectació que podran tenir les obres que ha de realitzar ADIF en el Corredor del Mediterrani tant sobre el seu tràfic com sobre el territori. El Port compta amb més de 10 quilòmetres de vies interiors amb ample internacional i, explica Cruset, “està preparat per moure mercaderia per ferrocarril cap a Europa a través del corredor mediterrani a partir del primer minut de la seva entrada en funcionament”.

Connexions de la ZAL

En l’apartat de transport de mercaderies per carretera, el Port de Tarragona i la Secretaria de Territori i Mobilitat han avançat en la definició d’un conveni entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Generalitat de Catalunya per a la connexió la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) a la xarxa general de carreteres.

Aquest conveni permetrà que la Generalitat executi les obres en la seva xarxa viària i el finançament de les mateixes vagin a càrrec dels pressupostos del Port de Tarragona. Així mateix, aconseguirà impulsar la construcció de les connexions de la via perimetral de la ZAL, que en aquests moments està construint, amb l’autovia C-31B.  Cruset ha explicat que “aquestes  connexions a la xarxa viària del país converteixen la ZAL en una de les infraestructures logístiques més competitives de la façana marítima mediterrània i una excel·lent oportunitat per a fomentar la recuperació econòmica de Catalunya i de les comarques de Tarragona”.

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 27 Setembre 2022
Divendres 30 Setembre 2022
00:00 - 00:00
Wind Energy

Dijous 29 Setembre 2022
Diumenge 2 Octubre 2022
00:00 - 00:00
XII Congrés FETEIA
Puerto de Algeciras

Dimarts 4 Octubre 2022
Dijous 6 Octubre 2022
00:00 - 00:00
Antwerp XL
Berlin ExpoCenter City

Avís de circulació

30 Setembre 2022
30 Setembre 2022
Arribada creuer
Km. 0
7 Octubre 2022
7 Octubre 2022
Arribada creuer
Km. 0

 

  Ajudeu-nos a millorar

      Heu trobat alguna incidència? 

                Aviseu-nos