Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona

Reunió de treball bilateral entre la Secretaria de Territori i Mobilitat i el Port de Tarragona
03 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Isidre Gavin i Josep M Cruset fan un repàs de les connexions terrestres de futur fonamentals per al desenvolupament del Port i de les comarques de Tarragona

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M Cruset, acompanyats pels seus equips tècnics, han celebrat una reunió de treball per analitzar l’estat actual de diversos projectes de connexions terrestres que són claus per al creixement futur del Port i per reactivar l’activitat econòmica del Camp de Tarragona.

En la reunió hi ha participat, per part de la Generalitat de Catalunya, Teresa Pallarès, delegada del Govern a Tarragona; David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat; Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat;  Jesús Fierro, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral; i Trini Castro, directora dels Serveis Territorials a Tarragona. I per part del Port de Tarragona, han participat: Ramon I. Garcia, director general de l’APT, Carles Segura, director d’Infraestructures i Conservació; Marta Virgili, cap d’Unitat de Relacions Institucionals i Presidència; Yolanda Vizcarro, secretaria general i directora de Serveis Jurídics; i Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Imatge

La reunió ha tractat temes d’interès compartits per ambdues institucions i relacionades amb el transport de mercaderies per carretera i per ferrocarril. El Port de Tarragona ha traslladat el seu interès en buscar una solució per als nous accessos per ferrocarril al port que resolguin les necessitats futures del port en matèria de transport de mercaderies i, al mateix temps, permeti orientar aquest transport cap a l’interior, evitant circular per la façana litoral. Isidre Gavin i Josep M Cruset coincideixen en que “hem d’estar preparats a mig termini per disposar d’una alternativa ferroviària per l’interior, una solució que contempli un corredor específic per a mercaderies per a quan els trens dels territoris de València, Castelló, Múrcia... també emprin el traçat actual del Corredor Mediterrani”.

El Port també ha traslladat les seves preocupacions sobre l’afectació que podran tenir les obres que ha de realitzar ADIF en el Corredor del Mediterrani tant sobre el seu tràfic com sobre el territori. El Port compta amb més de 10 quilòmetres de vies interiors amb ample internacional i, explica Cruset, “està preparat per moure mercaderia per ferrocarril cap a Europa a través del corredor mediterrani a partir del primer minut de la seva entrada en funcionament”.

Connexions de la ZAL

En l’apartat de transport de mercaderies per carretera, el Port de Tarragona i la Secretaria de Territori i Mobilitat han avançat en la definició d’un conveni entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Generalitat de Catalunya per a la connexió la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) a la xarxa general de carreteres.

Aquest conveni permetrà que la Generalitat executi les obres en la seva xarxa viària i el finançament de les mateixes vagin a càrrec dels pressupostos del Port de Tarragona. Així mateix, aconseguirà impulsar la construcció de les connexions de la via perimetral de la ZAL, que en aquests moments està construint, amb l’autovia C-31B.  Cruset ha explicat que “aquestes  connexions a la xarxa viària del país converteixen la ZAL en una de les infraestructures logístiques més competitives de la façana marítima mediterrània i una excel·lent oportunitat per a fomentar la recuperació econòmica de Catalunya i de les comarques de Tarragona”.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona