Atrás

El Port de Tarragona reuneix en un sol fulletó les rutes guiades i visites teatralitzades sobre patrimoni i història portuària

El Port de Tarragona reuneix en un sol fulletó les rutes guiades i visites teatralitzades sobre patrimoni i història portuària
28 May
2021

Es tracta de 22 propostes culturals destinades a la ciutadania i el turisme

La informació i detall de cada proposta està publicada a https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/moll-costa#rutes-visites

Aquest mes de juny, el Port de Tarragona sota la seva marca cultural, Moll de Costa, engega un potent projecte artístic, la mostra ‘Expressa’t.

El Port de Tarragona, des de la seva vessant de Port i Ciutat, presenta un sol document el recopilatori de totes les rutes guiades i visites teatralitzades que ha desenvolupat en els darrers anys i que donen a conèixer la història, el patrimoni i les instal·lacions portuàries. El fulletó amb titulat “Rutes guiades i visites teatralitzades del Port de Tarragona” que reuneix tota la informació es pot trobar publicat a https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/moll-costa#rutes-visites de la pàgina web oficial del Port.

Aquesta iniciativa de Port Ciutat es realitza a fi de millorar la informació sobre aquest tipus d’activitats que s’organitzen al llarg de l’any. Des de fa molts anys el Port de Tarragona, a través dels seus equipaments culturals de l’Arxiu i el Museu del Port, ofereix propostes diverses i variades per acostar el seu patrimoni cultural a la ciutadania, com ara rutes i visites guiades en diferents formats.

El document presenta 22 propostes, algunes són novetats i d’altres són rutes i visites amb més trajectòria i que han tingut una gran acollida per part del públic. Es tracta d’activitats per a tots els públics, general, familiar o adult i s’han dividit en dos grups. Aquest catàleg anirà creixent amb una o dues noves propostes cada any.

El primer grup reuneix 13 propostes amb el títol ‘Rutes guiades’. Dins d’aquest bloc la novetat d’enguany és la Ruta Patrimonial del Port de Tarragona que dóna a conèixer els elements que conformen el patrimoni portuari partint del Teatret del Serrallo fins al far de la Banya, amb especial incidència en l’espai del Moll de Costa on s’apleguen la meitat dels elements patrimonials. Les 12 rutes restants que conformen el grup són rutes de diferents tipus: rutes de senderisme, de natura, urbanes, històriques, literàries i arqueològiques, pel Port i per la ciutat més pròxima.

El segon grup reuneix les ‘Visites teatralitzades’, amb un total de 9 propostes atractives i engrescadores. Totes elles compten amb guía-personatge relacionat amb el Port de Tarragona que té la missió d’acostar-la als diferents tipus de públic a qui van adreçades, des del familiar passant per l’escolar i el públic general. >Es tracta d’una forma amena i atractiva per conèixer la història portuària de diferents èpoques, des dels romans amb Tiberius, fins a finals del segle XVIII que és quan es crea el port modern de Tarragona, i també finals del segle XIX que és quan es creen les infraestructures claus que conformen el port actual.

Les 22 propostes que el Port ha reunit en aquest fulletó es poden conèixer a través de les convocatòries que reculli la programació d’activitats promogudes pel Moll de Costa o a demanda de particulars, entitats i escoles.

Per tenir més informació, les persones interessades es poden adreçar al Museu i a l’Arxiu del Port de Tarragona:Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. o Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.