2015, any de creixement al Port de Tarragona

2015, any de creixement al Port de Tarragona
03 Feb
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La infraestructura portuària ha consolidat el creixement en el volum total de mercaderies, assolint nivells existents d’abans de la crisi
El Port de Tarragona ha tancat l’exercici 2015 amb un creixement destacat del 3,9% assolint el volum de 33,2 milions de tones mogudes en un any. Els resultats són molt positius en els principals tràfics del Port de Tarragona com són els productes petrolífers, cereals i vehicles així com en els tràfics que consoliden la línia estratègica de la diversificació i en destaquen el project cargo i animals vius, entre d’altres.
 
Aquestes bones xifres són el resultat, principalment, de l’increment del tràfic exterior al Port de Tarragona.
Les exportacions a destinacions internacionals han augmentat un 17,7% respecte a 2014 superant els 6,2 milions de tones, i les importacions han incrementat un 1,7% amb 22,3 milions de tones.
Josep Andreu, president del Port de Tarragona, destaca que “estem satisfets de les nostres estratègies d’internacionalització i diversificació, i l’aposta per determinades infraestructures; aquests resultats són molt positius pel territori doncs estem recuperant i consolidant els nivells existents abans de la crisi".
Centre logístic en distribució de productes petroquímics al Mediterrani
L’any 2015 el Port Tarragona ha registrat creixements rècords dins del sector energètic, que s’ha traduït en un increment del 7,16%, respecte a l’any anterior, amb un total de 23,5 milions de tones.
 
El moviment de petroli cru ha incrementat un 7,09%, amb 8,6 milions de tones. Els productes petrolífers (sense tenir en compte el petroli cru) han crescut en el darrer exercici un 29,1%, superant totes les dades històriques del Port de Tarragona, que s’ha convertit en un port hub (de distribució) d'aquests tipus de productes al Mediterrani. Els Estats Units d'Amèrica, Gibraltar, Algèria, Corea del Sud i Rússia són els principals països amb els quals el Port de Tarragona manté relacions comercials d’exportació i importació de productes petrolífers.
En els últims anys, el creixement dels productes petrolífers al Port de Tarragona ha estat progressiu i destacat, consolidant-se com un port de distribució d’aquest tipus de mercaderia a altres ports mediterranis.
L’augment del moviment de productes petrolífers durant el 2015 ha estat motivat, principalment, pel creixement de productes refinats (gasoil i benzina) amb un creixement de 165,3% i 140,66% respectivament. Les instal•lacions portuàries han manipulat 2,1 milions de tones mogudes de gasoil i 763.814 tones de benzina.
Port líder en productes agroalimentaris
El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Durant el 2015, a les instal•lacions portuàries s’han registrat més de 4,8 milions de tones d’agroalimentaris, amb un creixement significatiu del moviment de cereals i pinsos que ha augmentat un 0,7% respecte a l’any anterior. Aquestes xifres posen de manifest símptomes de recuperació de la indústria local i del sector ramader.
Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d’influència) del Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat pel que fa a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.
2015 és el millor any dels últims cinc en moviment de vehicles
La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha superat les 115.000 unitats mogudes (tant d’importació com d’exportació), un increment del 96% respecte a 2014. Aquestes xifres superen les registrades en els últims cinc anys, des de l’any 2011, i posa de manifest que el moviment d’automòbils al Port de Tarragona segueix la tendència a l’alça dels últims mesos, i recupera els índexs de moviment d’anys anteriors a la crisi econòmica.
Objectiu: Diversificació
El tràfic de bestiar es consolida
En el marc de l’estratègica de diversificació de tràfics, el Port de Tarragona continua la seva aposta pel moviment de mercaderies de gran valor afegit, com és el tràfic de bestiar, que representa una positiva repercussió econòmica per al sector primari ramader.
L’exportació de bestiar al Port de Tarragona es consolida, i el 2015 ja són els 252.966 caps de bestiar carregats a les instal•lacions portuàries amb destinació països del nord d’Àfrica (Líbia, Líban, Algèria, i el 2015 s’han obert nous mercats d’exportació a Egipte).
Des de 2012, any en què es va iniciar aquest tràfic al Port de Tarragona, s’ha registrat un creixement exponencial del 276,5%.
El moviment de productes siderúrgics incrementa un 30,7%
Pel que fa als productes siderúrgics, durant el 2015 han augmentat un 30,7% assolint el mig milió de tones mogudes. Aquests productes s’importen a través del Port de Tarragona i són destinats a la indústria automobilística per a la fabricació de vehicles, i és una altra xifra destacada que transmet símptomes de la recuperació econòmica.
D’altra banda, i en el marc de l'objectiu de la diversificació, destaca la consolidació de l'aposta decidida del Port pel tràfic de pasta de paper, consolidant la seva activitat aproximant-se a les 500.000 tones mogudes.
Un dels millors ports del Mediterrani per a l’operativa de project cargo
El Port de Tarragona és un dels ports mediterranis més especialitzats en l’operativa de project cargo per les possibilitats que ofereix, ja que compta amb especialistes en tot tipus de transports i en la seva organització i coordinació des de l’origen a la destinació. Això es tradueix en una creixent demanda al Port per a realitzar treballs i projectes de project cargo. La infraestructura portuària tarragonina ofereix els seus clients àmplies àrees operacionals en els molls, les rampes ro-ro, una excel•lent accessibilitat via terrestre i ferroviària, així com serveis eficients altament qualificats d’estiba.
 
A més, la ubicació estratègica privilegiada en el Mediterrani atorga al Port de Tarragona un valor afegit enfront dels ports del nord d’Europa, atesa, en gran part, la favorable climatologia que permet dur a terme operatives de càrrega de project cargo a l’aire lliure durant tot l’any.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors