El Port de Tarragona continua creixent i mou 27,8 milions de tones fins octubre

El Port de Tarragona continua creixent i mou 27,8 milions de tones fins octubre
30 Nov
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La infraestructura portuària registra un creixement del 6,9% de gener a octubre
 
El tràfic total de mercaderies mogudes del Port de Tarragona s'ha situat 27,86 milions de tones durant els deu primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 6,9% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra és el resultat, principalment, de l'increment del tràfic exterior al Port de Tarragona (càrrega i descàrrega de mercaderies amb origen o destinacions ports internacionals).
 
Cal destacar que durant el mes d'octubre s'han mogut al Port de Tarragona 3,1 milions de tones, amb un increment del 7,2% amb respecta al mateix mes de 2014. És un dels millors mesos en quant a tràfic de mercaderies dels últims tres anys. I el millor mes d'octubre dels últims vuit anys.
 
El sector energètic augmenta un 10,2%
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquests tipus de tràfics el 2015 respecte l'any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta de ports mediterranis.
 
Durant els deu primers mesos de l'any les terminals portuàries han manipulat 19,8 milions de tones de productes energètics (principalment productes petrolífers, derivats i productes químics), un 10,2% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+237,8%), el petroli cru (+8,9%), la benzina (+135,3%) i altres productes petrolífers (+34,2%).
 
Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquests deu mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,7 milions tones. Els principals països de destinació deproductes químics carregats al Port de Tarragona són Estats Units, Bèlgica i Ucraïna. D'altra banda, el moviment de productes siderometal•lúrgics ha augmentat un 15,3%.
 
Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris
El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes de octubre la instal•lació portuària ha mogut4milions de tones de productes agroalimentaris, un 4,1% més que en el mateix període de l'any anterior. En aquest segment destaca l'increment del tràfic de cereals(+5,5%) i de pinsos i farratges (+19,2%), impulsat per l'augment de la importació majoritàriament d'Ucraïna i Romania. Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d'influència) del Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l'Ebre i a Lleida.
 
Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l'Estat en quanta tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.
D'altra banda, el tràfic de bestiar segueix la seva tendència a l'alça i el Port de Tarragona es posiciona com un port líder en el transport d'aquest tipus de tràfic. Finsel octubre s'han exportat 224.367 caps de bestiar, boví i oví, des de la infraestructura portuària a països del nord d'Àfrica, Algèria, Líbia i Líban.
 
Augment del comerç internacional
Durant aquests deu primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha augmentat l'exportació de mercaderies a destinacions internacionals en un 21,9% respecte gener-octubre del 2014. Així també la descàrrega de mercaderies, procedents de països internacionals, també ha augmentat fins 18,8 milions de tones, un 5,4% més que en el mateix període de l'any anterior.
 
El moviment d'automòbils augmenta un 90,7%
La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha manipulat 95.817 unitats, un 90,7% més que de gener a octubre del 2014. El moviment d'automòbils al Port segueix la tendència a l'alça dels últims mesos motivat tant per les importacions com per les exportacions. El mes de octubre ha estat especialment destacat pel que fa al moviment de vehicles amb gairebé 9.5.00 unitats, un 115,6% més que el mes d'octubre de l'any passat.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

The aim is to open up the port and its spaces to the people, giving them the opportunity to get to know its facilities and to see the different port operations, both from the land and the sea.

 

ACTIVITIES | FORMS