El Port de Tarragona continua creixent i mou 27,8 milions de tones fins octubre

El Port de Tarragona continua creixent i mou 27,8 milions de tones fins octubre
30 Nov
2015

La infraestructura portuària registra un creixement del 6,9% de gener a octubre
 
El tràfic total de mercaderies mogudes del Port de Tarragona s'ha situat 27,86 milions de tones durant els deu primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 6,9% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra és el resultat, principalment, de l'increment del tràfic exterior al Port de Tarragona (càrrega i descàrrega de mercaderies amb origen o destinacions ports internacionals).
 
Cal destacar que durant el mes d'octubre s'han mogut al Port de Tarragona 3,1 milions de tones, amb un increment del 7,2% amb respecta al mateix mes de 2014. És un dels millors mesos en quant a tràfic de mercaderies dels últims tres anys. I el millor mes d'octubre dels últims vuit anys.
 
El sector energètic augmenta un 10,2%
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquests tipus de tràfics el 2015 respecte l'any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta de ports mediterranis.
 
Durant els deu primers mesos de l'any les terminals portuàries han manipulat 19,8 milions de tones de productes energètics (principalment productes petrolífers, derivats i productes químics), un 10,2% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+237,8%), el petroli cru (+8,9%), la benzina (+135,3%) i altres productes petrolífers (+34,2%).
 
Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquests deu mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,7 milions tones. Els principals països de destinació deproductes químics carregats al Port de Tarragona són Estats Units, Bèlgica i Ucraïna. D'altra banda, el moviment de productes siderometal•lúrgics ha augmentat un 15,3%.
 
Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris
El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes de octubre la instal•lació portuària ha mogut4milions de tones de productes agroalimentaris, un 4,1% més que en el mateix període de l'any anterior. En aquest segment destaca l'increment del tràfic de cereals(+5,5%) i de pinsos i farratges (+19,2%), impulsat per l'augment de la importació majoritàriament d'Ucraïna i Romania. Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d'influència) del Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l'Ebre i a Lleida.
 
Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l'Estat en quanta tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.
D'altra banda, el tràfic de bestiar segueix la seva tendència a l'alça i el Port de Tarragona es posiciona com un port líder en el transport d'aquest tipus de tràfic. Finsel octubre s'han exportat 224.367 caps de bestiar, boví i oví, des de la infraestructura portuària a països del nord d'Àfrica, Algèria, Líbia i Líban.
 
Augment del comerç internacional
Durant aquests deu primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha augmentat l'exportació de mercaderies a destinacions internacionals en un 21,9% respecte gener-octubre del 2014. Així també la descàrrega de mercaderies, procedents de països internacionals, també ha augmentat fins 18,8 milions de tones, un 5,4% més que en el mateix període de l'any anterior.
 
El moviment d'automòbils augmenta un 90,7%
La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha manipulat 95.817 unitats, un 90,7% més que de gener a octubre del 2014. El moviment d'automòbils al Port segueix la tendència a l'alça dels últims mesos motivat tant per les importacions com per les exportacions. El mes de octubre ha estat especialment destacat pel que fa al moviment de vehicles amb gairebé 9.5.00 unitats, un 115,6% més que el mes d'octubre de l'any passat.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!