El Port de Tarragona participa en la jornada tècnica a Brussel·les, organitzada per FERRMED

El Port de Tarragona participa en la jornada tècnica a Brussel·les, organitzada per FERRMED
16 Nov
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, Joan Basora, va participar el passat dijous de la jornada tècnica sobre comerç internacional i la xarxa de corredors europeus duta a terme al Centre de Conferències BEL del Port de Brussel·les, organitzada per l'associació Ferrmed. En la jornada també van estar presents el director general en funcions del Port de Tarragona, Ramón I. Garcia; i el director de Planificació Portuària, Joan Borrás. La jornada va reunir a més de 40 especialistes europeus. A més, de destacats directius d'operadors ferroviaris de mercaderies.
Joan Basora va participar com a moderador de la taula per tractar la competitivitat en logística i transport. Basora va estacar que "som un territori actiu, amb una indústria química forta, amb un Clúster Químic de referència ChemMed, i una ubicació geogràfica estratègica dins de Catalunya, Espanya i el sud d'Europa. I, som una gran destinació turística i configurem una societat oberta al Mediterrani i a tots els països i diferents cultures."
Basora es va refereir a que "les activitats logístiques vinculades a la recepció, preparació, transformació i distribució dels béns entre el continent europeu i la resta del món són fonamentals per al futur de l'economia dels ports catalans. Assumir les funcions de logística i desenvolupar-les és una tasca molt important per a Catalunya i, per descomptat per a Espanya. No obstant això, no és tasca fàcil, ja que significa competir amb els grans ports del Mar del Nord" (Hamburg, Rotterdam i Anvers, etc.).
Corredor del Mediterrani
El director de Desenvolupament Corporatiu del Port també va assenyalar que "des de fa temps els nostres plans directors i estratègics del Port de Tarragona, estan orientats a millorar i adequar les nostres infraestructures per possibilitar unes connexions que ens permetin al costat del desenvolupament del Corredor del Mediterrani, competir d'una banda del tràfic que flueix en tots dos sentits entre Europa i Àsia i les activitats logístiques vinculades a ella i que avui es concentra principalment en les costes del Mar del Nord. Comptem amb bons accessos viaris, grans espais, i amb la xarxa interna de ferrocarril més important de la península Ibèrica, de 52 km, que arriben directament als molls".
Finalment, Basora va assegurar que "el nostre Port ha desenvolupat infraestructures especialitzades en el transport intermodal i ha apostat per importants inversions, en la seva major part, encaminades a consolidar un potencial d'espais i serveis per oferir al teixit empresarial del nostre hinterland, apostant per un creixement, condicionat a l'entrada en funcionament del Corredor Mediterrani. Ja que, després de molts anys, sembla que les idees i els somnis sobre el Corredor es comencen a convertir en una realitat. La decisió d'Europa és clara. Connectar els països de Mediterrani és una cosa necessària. Necessària per a les nostres economies locals, però tambénecessària per al futur de tota la família europea."

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona