Back

El Port de Tarragona, present a la Borsa de Comerç Europea

El Port de Tarragona, present a la Borsa de Comerç Europea
13 Oct
2015

 
El Port de Tarragona participa un any més a la plataforma agroalimentària més important d'Europa, la Borsa de Comerç Europea en la seva 55a. edició, que des del 1961 ha recorregut diverses capitals europees. Aquest any es celebra a Barcelona els propers dies 15 i 16 d'Octubre.
Tarragona, capital europea del cereal, amb un tràfic de 5 milions de tones anuals, estarà present a l'estand A3 del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).
El Port de Tarragona ha registrat un creixement que fa palès el seu protagonisme en el conjunt dels ports espanyols i europeus, sobre tot en el Mediterrani. La infraestructura portuària tarragonina, malgrat el context econòmic, manté la tendència de creixement en el tràfic de sòlids a lloure i concentra els millors serveis al sud d'Europa i el nord d'Àfrica, mantenint el primer lloc en el ranking espanyol d'aquests productes. Fins el mes de juliol, el port de Tarragona ha transportat casi un 18% més que en el mateix període de l'any anterior.
Les infraestructures portuaries per aquests productes han assolit un elevat grau de especialització i productivitat. Es disposa de més de 3 km de línia d'atracament amb 14 m de calat, més de 230.000 m2 de magatzems coberts, les instal•lacions amb una capacitat d'emmagatzematge de casi 1.300.000 tones, les cinc terminals dedicades i els equipaments situen el Port de Tarragona com la millor opció del Mediterrani. Cal destacar les importats inversions realitzades per les empreses estibadores en automatització de les terminals, adquisicions de grues de gran capacitat i la incorporació de sistemes informàtics que milloren notablement la logística, com es el "levante" sense papers.
Aquestes millores en els serveis estan posicionant el port de Tarragona com un potencial "hub" d'aquest productes en la mediterrània, de fet ja s'han portat a terme operacions de transbord de grans volums a altres ports que, per limitació en les seves infraestructures no poden rebre vaixells grans del tipus "capesize".
Així doncs, el Port de Tarragona juntament amb Bergé Marítima, Ership, Euroports Ibérica, Noatum-Codemar i Silos de Tarragona, estaran a la disposició de la Comunitat Portuària i de tot@s els/les visitants de la 55a. BORSA COMERÇ EUROPEA.
Per accedir, en aquest enllaç www.ece-barcelona2015.com trobareu tota la informació al respecte.