El Port de Tarragona, present a la Borsa de Comerç Europea

El Port de Tarragona, present a la Borsa de Comerç Europea
13 Oct
2015

 
El Port de Tarragona participa un any més a la plataforma agroalimentària més important d'Europa, la Borsa de Comerç Europea en la seva 55a. edició, que des del 1961 ha recorregut diverses capitals europees. Aquest any es celebra a Barcelona els propers dies 15 i 16 d'Octubre.
Tarragona, capital europea del cereal, amb un tràfic de 5 milions de tones anuals, estarà present a l'estand A3 del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).
El Port de Tarragona ha registrat un creixement que fa palès el seu protagonisme en el conjunt dels ports espanyols i europeus, sobre tot en el Mediterrani. La infraestructura portuària tarragonina, malgrat el context econòmic, manté la tendència de creixement en el tràfic de sòlids a lloure i concentra els millors serveis al sud d'Europa i el nord d'Àfrica, mantenint el primer lloc en el ranking espanyol d'aquests productes. Fins el mes de juliol, el port de Tarragona ha transportat casi un 18% més que en el mateix període de l'any anterior.
Les infraestructures portuaries per aquests productes han assolit un elevat grau de especialització i productivitat. Es disposa de més de 3 km de línia d'atracament amb 14 m de calat, més de 230.000 m2 de magatzems coberts, les instal•lacions amb una capacitat d'emmagatzematge de casi 1.300.000 tones, les cinc terminals dedicades i els equipaments situen el Port de Tarragona com la millor opció del Mediterrani. Cal destacar les importats inversions realitzades per les empreses estibadores en automatització de les terminals, adquisicions de grues de gran capacitat i la incorporació de sistemes informàtics que milloren notablement la logística, com es el "levante" sense papers.
Aquestes millores en els serveis estan posicionant el port de Tarragona com un potencial "hub" d'aquest productes en la mediterrània, de fet ja s'han portat a terme operacions de transbord de grans volums a altres ports que, per limitació en les seves infraestructures no poden rebre vaixells grans del tipus "capesize".
Així doncs, el Port de Tarragona juntament amb Bergé Marítima, Ership, Euroports Ibérica, Noatum-Codemar i Silos de Tarragona, estaran a la disposició de la Comunitat Portuària i de tot@s els/les visitants de la 55a. BORSA COMERÇ EUROPEA.
Per accedir, en aquest enllaç www.ece-barcelona2015.com trobareu tota la informació al respecte.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!