Una jornada analitza la finestreta única marítima a Espanya i la seva implementació a Tarragona

Una jornada analitza la finestreta única marítima a Espanya i la seva implementació a Tarragona
16 Apr
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona va ser l’escenari de la jornada informativa “Finestreta Única Marítima a Espanya i la seva implementació a Tarragona”. L’acte va comptar amb la presència de Jaime Luezas, director de Serveis i Comunitat Portuària de Ports de l’Estat; acompanyat de Genoveva Climent, directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona; Pepe Pedregal, president de l’Associació de Consignataris de Tarragona; i Manuel López Frías, president del Col·legi d’Agents de Duanes de Tarragona.

Organitzada conjuntament pel Port de Tarragona, el Consell General dels Agents de Duanes, el Col·legi Oficial d’Agents de Duanes de Tarragona i l’Associació d’Empreses Consignatàries de Tarragona, aquesta sessió va permetre informar als assistents sobre les adaptacions realitzades a la plataforma del Port de Tarragona (Vía PORTus) amb la finalitat d’adequar-se als requeriments de la Directiva 2010/65/EU, que regula les informacions exigibles als vaixells a la seva arribada o sortida dels ports de països europeus.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte B2MOS (Business to Motorways of the Sea) i en les accions formatives sobre Finestreta Única Marítima i adaptacions dels Port Community System (PCS) a Espanya va ser l’encarregat d’exposar davant dels assistents aquest procediment que harmonitzarà i simplificarà en un sol tràmit. Luezas va exposar els canvis més significatius que es produiran a la finestreta nacional i que afectarà a la finestreta local del Port de Tarragona. Tanmateix, va ressaltar quins són els principals canvis que s’han produït entre les aplicacions antigues i noves i els principals problemes tècnics que podria haver amb la nova gestió d’escales.

El projecte global B2MoS pretén demostrar a través de les seves activitats, com l'aplicació de noves i existents tecnologies, sostingudes per procediments eficaços de comunicació i per intercanvis col•laboratius d'informació entre parts de l'àmbit públic i privat pot millorar, promoure i simplificar l'ús de serveis multimodals de curta distància usant els enllaços i facilitats marítims existents, connectant òptimament els recursos marítims, terrestres i ferroviaris a través de l'ús de les autopistes del mar europees.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona