El Port de Tarragona acull una jornada sobre el Transport Marítim de Curta Distància

El Port de Tarragona acull una jornada sobre el Transport Marítim de Curta Distància
10 Apr
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquesta jornada, subvencionada pel Ministeri de Foment a través del Programa d'ajudes per a la formació en relació amb el transport per carretera
 
El Port de Tarragona i l'Associació Espanyola de Promoció del Transport Marítim de Curta Distància (Shortsea Promotion Centre, SPC-Spain) han organitzat avui a la sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària la jornada "Els transportistes de mercaderies per carretera i el Transport Marítim de Curta Distància com una eina de competitivitat del sector". Aquesta sessió ha comptat amb la participació d'un centenar de representants d'empreses de transport de Tarragona, empreses importadores i exportadores, operadors logístics i empreses de la comunitat portuària de Tarragona. Aquesta jornada s'emmarca en el marc de l'estratègia comercial del Port de Tarragona amb l'objectiu de tornar a emprendre el servei de Short Sea Shipping (SSS).
 
El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha obert l'acte i en el seu discurs ha posat de manifest la voluntat de la infraestructura portuària per facilitar el servei de SSS. "es tracta de donar un pas més a la promoció del transport marítim terrestre, un pas per a la integració de les Autopistes del Mar en els projectes de la xarxa transeuropea del transport" ha destacat Andreu. El president del Port també ha posat de manifest que "el Short Sea Shipping és una peça clau i fonamental per a complementar els corredors de transport d'Europa".
 
En la seva intervenció Pilar Tejo, de la direcció tècnica de SPC Spain, ha donat a conèixer el desenvolupament del Transport Marítim de Curta Distància (TMCD) a Espanya, els efectes positius aconseguits en la seva utilització, i el seu desenvolupament futur. Tanmateix, ha exposat les avantatges del servei de SSS al transportista davant l'alternativa unimodal de carretera, i ha fet esmena del recolzament de la Unió Europea al SSS.
 
El Port de Tarragona té avantatges per al Short Sea Shipping
Al seu torn el director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez, ha exposat les avantatges de l'ús del SSS des del punt de vista del Port i ha fet palès que es treballa per facilitar i reduir les barreres administratives del Port per tal d'afavorir l'organització del servei i la seva pròpia eficiència. Tanmateix, ha posat en valor els avantatges del Port de Tarragona en el servei SSS com és la ubicació geoestratègica enmig del corredor del Mediterrani i de la vall de l'Ebre, així com l'excel·lència en l'accessibilitat ja que el Port de Tarragona és un port descongestionat comparat amb altres ports del Mediterrani.
 
Pel que fa al sector de la química, Teresa Pallarés, directora general de l'AEQT i Jordi Gornals, director de logística de DOW Chemical Ibérica han explicat els avantatges de l'ús del SSS per al sector químic. Ambdós han remarcat com el SSS permet un increment de seguretat per al carregador, una reducció en els costos de manteniment dels camions i una reducció de la congestió de les infraestructures i de les emissions de CO2, cosa que contribueix a la millora del mediambient.
 
Per últim, Juan Carlos Pardo y Francisco José Pardo de Transpaís, SA han fet èmfasi en els avantatges de l'ús del SSS des de l'experiència concreta del transportista, com és la reducció de costos per al transportista, el transit time, la reducció del preu del transport per al carregador i la millora de les condicions de treball del conductor.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona