El Port de Tarragona acull una jornada sobre el Transport Marítim de Curta Distància

El Port de Tarragona acull una jornada sobre el Transport Marítim de Curta Distància
10 Abr
2015

Aquesta jornada, subvencionada pel Ministeri de Foment a través del Programa d'ajudes per a la formació en relació amb el transport per carretera
 
El Port de Tarragona i l'Associació Espanyola de Promoció del Transport Marítim de Curta Distància (Shortsea Promotion Centre, SPC-Spain) han organitzat avui a la sala d'actes de l'edifici de l'Autoritat Portuària la jornada "Els transportistes de mercaderies per carretera i el Transport Marítim de Curta Distància com una eina de competitivitat del sector". Aquesta sessió ha comptat amb la participació d'un centenar de representants d'empreses de transport de Tarragona, empreses importadores i exportadores, operadors logístics i empreses de la comunitat portuària de Tarragona. Aquesta jornada s'emmarca en el marc de l'estratègia comercial del Port de Tarragona amb l'objectiu de tornar a emprendre el servei de Short Sea Shipping (SSS).
 
El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha obert l'acte i en el seu discurs ha posat de manifest la voluntat de la infraestructura portuària per facilitar el servei de SSS. "es tracta de donar un pas més a la promoció del transport marítim terrestre, un pas per a la integració de les Autopistes del Mar en els projectes de la xarxa transeuropea del transport" ha destacat Andreu. El president del Port també ha posat de manifest que "el Short Sea Shipping és una peça clau i fonamental per a complementar els corredors de transport d'Europa".
 
En la seva intervenció Pilar Tejo, de la direcció tècnica de SPC Spain, ha donat a conèixer el desenvolupament del Transport Marítim de Curta Distància (TMCD) a Espanya, els efectes positius aconseguits en la seva utilització, i el seu desenvolupament futur. Tanmateix, ha exposat les avantatges del servei de SSS al transportista davant l'alternativa unimodal de carretera, i ha fet esmena del recolzament de la Unió Europea al SSS.
 
El Port de Tarragona té avantatges per al Short Sea Shipping
Al seu torn el director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez, ha exposat les avantatges de l'ús del SSS des del punt de vista del Port i ha fet palès que es treballa per facilitar i reduir les barreres administratives del Port per tal d'afavorir l'organització del servei i la seva pròpia eficiència. Tanmateix, ha posat en valor els avantatges del Port de Tarragona en el servei SSS com és la ubicació geoestratègica enmig del corredor del Mediterrani i de la vall de l'Ebre, així com l'excel·lència en l'accessibilitat ja que el Port de Tarragona és un port descongestionat comparat amb altres ports del Mediterrani.
 
Pel que fa al sector de la química, Teresa Pallarés, directora general de l'AEQT i Jordi Gornals, director de logística de DOW Chemical Ibérica han explicat els avantatges de l'ús del SSS per al sector químic. Ambdós han remarcat com el SSS permet un increment de seguretat per al carregador, una reducció en els costos de manteniment dels camions i una reducció de la congestió de les infraestructures i de les emissions de CO2, cosa que contribueix a la millora del mediambient.
 
Per últim, Juan Carlos Pardo y Francisco José Pardo de Transpaís, SA han fet èmfasi en els avantatges de l'ús del SSS des de l'experiència concreta del transportista, com és la reducció de costos per al transportista, el transit time, la reducció del preu del transport per al carregador i la millora de les condicions de treball del conductor.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona