L’Ambaixador dels Estats Units a Espanya coneix el Port de Tarragona

L’Ambaixador dels Estats Units a Espanya coneix el Port de Tarragona
04 Feb
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L'Ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, ha realitzat avui una visita institucional al Port de Tarragona on ha estat rebut pel president del Port, Josep Andreu, a la seu de l'Autoritat Portuària. L'Ambaixador ha estat acompanyat pel cònsol d'afers polítics i administratius del consolat dels Estats Units, Mark Mineo; i ha conegut de primera mà les infraestructures portuàries i els projectes de futur del Port de Tarragona.
En el marc d'aquesta visita institucional, el president del Port ha presentat les línies estratègiques de creixement de la infraestructura portuària tarragonina basades en impulsar la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l'aposta per infraestructures estratègiques, la sostenibilitat i l'aposta ferma per convertir Tarragona en port de destí de creuers. Josep Andreu ha posat de relleu l'objectiu del Port de Tarragona de convertir-se en un port hub referent euromediterrani, i les línies de treball per assolir les oportunitats que presenta el territori. Durant la trobada també s'han intercanviat algunes impressions sobre les estretes relacions comercials entre el Port de Tarragona i els Estats Units, en especial pel que fa al tràfic de contenidors.
Pel que fa a l'àmbit de les infraestructures, Andreu ha exposat la recent inaugurada ampliació del moll de la Química, i que consolidarà el Port de Tarragona com a hub euromediterrani en productes químics i hidrocarburs. A la vegada que afavorirà la competitivitat de les empreses generant una major activitat econòmica a la zona d'influència del Port de Tarragona i de la resta del país. A la vegada que ha exposat la terminal ferroviària intermodal i la Zona d'Activitats Logístiques com dos de les principals infraestructures en les que s'està treballant per donar un impuls a l'activitat logística de Tarragona.
D'altra banda, l'Ambaixador ha pogut conèixer de primera mà el desenvolupament de ChemMed Tarragona, el clúster de la química impulsat per l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona amb l'objectiu de consolidar la seva bona entesa i compartir la visió de la química com un dels motor econòmic i social de Tarragona, i de la resta del país.
El president del Port ha aprofitat l'ocasió per fer una radiografia de la situació actual del moviment de tràfics al Port de Tarragona, que ha tancat l'exercici 2014 amb un creixement del 14% respecte el 2013, amb un moviment total de 31,5 milions de tones. Després de la tradicional signatura del Llibre d'Honor, l'Ambaixador i el seu equip han realitzat una visita marítima per les instal·lacions portuàries de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona