L’Ambaixador dels Estats Units a Espanya coneix el Port de Tarragona

L’Ambaixador dels Estats Units a Espanya coneix el Port de Tarragona
04 febrer
2015

L'Ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, ha realitzat avui una visita institucional al Port de Tarragona on ha estat rebut pel president del Port, Josep Andreu, a la seu de l'Autoritat Portuària. L'Ambaixador ha estat acompanyat pel cònsol d'afers polítics i administratius del consolat dels Estats Units, Mark Mineo; i ha conegut de primera mà les infraestructures portuàries i els projectes de futur del Port de Tarragona.
En el marc d'aquesta visita institucional, el president del Port ha presentat les línies estratègiques de creixement de la infraestructura portuària tarragonina basades en impulsar la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l'aposta per infraestructures estratègiques, la sostenibilitat i l'aposta ferma per convertir Tarragona en port de destí de creuers. Josep Andreu ha posat de relleu l'objectiu del Port de Tarragona de convertir-se en un port hub referent euromediterrani, i les línies de treball per assolir les oportunitats que presenta el territori. Durant la trobada també s'han intercanviat algunes impressions sobre les estretes relacions comercials entre el Port de Tarragona i els Estats Units, en especial pel que fa al tràfic de contenidors.
Pel que fa a l'àmbit de les infraestructures, Andreu ha exposat la recent inaugurada ampliació del moll de la Química, i que consolidarà el Port de Tarragona com a hub euromediterrani en productes químics i hidrocarburs. A la vegada que afavorirà la competitivitat de les empreses generant una major activitat econòmica a la zona d'influència del Port de Tarragona i de la resta del país. A la vegada que ha exposat la terminal ferroviària intermodal i la Zona d'Activitats Logístiques com dos de les principals infraestructures en les que s'està treballant per donar un impuls a l'activitat logística de Tarragona.
D'altra banda, l'Ambaixador ha pogut conèixer de primera mà el desenvolupament de ChemMed Tarragona, el clúster de la química impulsat per l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona amb l'objectiu de consolidar la seva bona entesa i compartir la visió de la química com un dels motor econòmic i social de Tarragona, i de la resta del país.
El president del Port ha aprofitat l'ocasió per fer una radiografia de la situació actual del moviment de tràfics al Port de Tarragona, que ha tancat l'exercici 2014 amb un creixement del 14% respecte el 2013, amb un moviment total de 31,5 milions de tones. Després de la tradicional signatura del Llibre d'Honor, l'Ambaixador i el seu equip han realitzat una visita marítima per les instal·lacions portuàries de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona