El Port de Tarragona creix un 12% fins octubre amb un moviment de 26,1 milions de tones

El Port de Tarragona creix un 12% fins octubre amb un moviment de 26,1 milions de tones
27 Nov
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Durant els 10 primers mesos de l'any el Port de Tarragona ha vehiculat 26,1 milions de tones de mercaderies, xifra que representa un creixement del 12 % respecte el mateix període de 2013
La infraestructura portuària tarragonina ha mogut 3 milions de tones (+22,1%) de mercaderies durant el mes d'octubre
El tràfic acumulat durant els 10 primers mesos de l'any ha estat de 26,1 milions de tones; és a dir, un 12% més que en el mateix període de l'any anterior. El creixement és significatiu tant en la càrrega de mercaderies des del Port de Tarragona (+5,7%) com en la descàrrega (+13,9%), la qual cosa posa de manifest que la infraestructura portuària esdevé una important plataforma logística per a les exportacions i importacions de les empreses del territori i del seu hinterland (àrea d'influència).
Les exportacions de contenidors augmenten un 33,1%
El transport de contenidors és un dels tràfics estratègics del Port de Tarragona i fins octubre el moviment de TEU ha augmentat un 4,4%, fins els 130.890 TEU. Aquest creixement ha estat motivat per l'impuls de l'exportació de contenidors des del Port de Tarragona a destinacions internacionals (+33,1%) i d'importació (+36,7%). Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Israel, Nigèria, Ghana, Guinea Equatorial i Costa Rica.
El moviment de mercaderies del sector energètic supera 17 milions de tones fins octubre
Els productes energètics, un dels principals tràfics tradicionals de la infraestructura portuària, manté el seu creixement a l'alça. Fins el mes d'octubre, les terminals portuàries han manipulat més de 17,9 milions de tones de productes energètics, un 9,7% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+137%), el carbó (+41,7%) i els biocombustibles (+118,3%).
Pel que fa al moviment de productes químics, de gener a octubre el Port de Tarragona ha mogut 1,8 milions de tones, xifra que suposa un increment del 7,2% respecte gener-octubre del 2013.
L'augment també és significatiu en productes siderometal·lúrgics (+19,9%), en adobs (+30,4%) i moviment de materials de construcció (+8,5%).
Impuls dels sòlids a lloure
Quant als sòlids a lloure s'han mogut en total, entre gener i octubre 7,7 milions de tones de mercaderies. Aquesta xifra suposa un increment del 35,6% pel que fa al mateix període de l'any anterior. Aquest notable creixement s'explica per la recuperació dels tràfics d'agroalimentaris i la importació de carbó per la producció d'energia elèctrica.
El Port de Tarragona és el primer port de l'Estat pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes de setembre el Port ha manipulat quasi 4 milions de tones d'agroalimentari, xifra que representa un creixement 34,1% respecte el mateix període de l'any anterior.
La càrrega incrementa un 5,7% fins el mes d'octubre
L'increment de les mercaderies carregades al Port de Tarragona, amb destinació la resta de l'Estat o destinacions internacionals, reafirma el paper de la infraestructura portuària tarragonina com a plataforma logística que facilita les exportacions i la internacionalització de les empreses del territori i de la seva àrea d'influència.
3 milions de tones mogudes durant el mes d'octubre
El Port de Tarragona ha mogut un total de 3 milions de tones de mercaderies durant el mes d'octubre, un 22,1 % més que el mateix mes de l'any anterior, i que el situa com el segon millor octubre dels últims 10 anys al Port de Tarragona. El creixement més significatiu en termes percentuals s'ha produït en els sòlids a lloure superant el milió de tones (+53,9%), i en especial en els cereals, pinsos i farines (+117,1%) amb un moviment de 608.683 tones durant l'octubre. Així mateix, durant aquest mes també s'ha incrementat el moviment de líquids a doll (+12,1%).

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona