El Port de Tarragona celebra el Dia Mundial de la Qualitat

El Port de Tarragona celebra el Dia Mundial de la Qualitat
14 Nov
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Sota el títol 'Viure la passió pel client' s'ha dut a terme una jornada, que posa de manifest que la qualitat és un dels pilars en l'estratègia de futur de la infraestructura portuària tarragonina
El Port de Tarragona ha celebrat avui el Dia Mundial de la Qualitat en un acte que ha reunit a la plantilla de l'Autoritat Portuària, i on s'ha reconegut la implicació i la tasca contínua per situar l'organització com a capdavantera entre els ports de l'Estat espanyol en el desplegament del Sistema de Qualitat, així com també en centrar esforços per adaptar-se a l'entorn canviant del mercat, i conèixer l'opinió dels clients interns i externs com a eix fonamental per a la planificació dels objectius de qualitat.
L'objectiu de l'acte celebrat avui ha estat fer evident la implicació de l'Autoritat Portuària en la millora contínua dels serveis que es presten al Port de Tarragona tant com a organització com per l'activitat dels seus empleats; i d'altra banda, donar visibilitat al Sistema de Gestió de Qualitat tant en la vessant interna com en l'externa.
Concepte de qualitat com a vehicle de participació a l'organització
El director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez; i el director d'Estratègia, Qualitat i Innovació, Josep Maria Maceira han donat la benvinguda als assistents acompanyats de la cap de departament de Planificació i Qualitat, Elisenda Segura.
Francesc Sánchez ha ressaltat la importància de mantenir a l'alça el concepte de qualitat com a vehicle de participació entre tota la plantilla, perquè es puguin aportar les seves idees pel desenvolupament de l'organització; així com també reconèixer la tasca professional de tots els empleats de l'Autoritat Portuària. Per la seva banda, Elisenda Segura ha encoratjat al personal de l'APT en seguir treballant per la qualitat i ha posat en valor el treball en equip, l'organització i el lideratge, l'actitud, el servei, la humilitat i el talent, entre d'altres.
Nivell expert en gestió i orientat cap a l'excel·lència
Els auditors externs han certificat que l'Autoritat Portuària de Tarragona és una organització molt madura i on els certificats de sistemes de gestió aconseguits així ho posen de manifest. L'APT compta amb la certificació medioambiental ISO 14001, i el Sistema de Gestió de la Qualitat basat en la ISO 9001 per la prestació de serveis al vaixell, la mercaderia i el passatge durant l'escala al Port de Tarragona, entre d'altres.
En els darrers informes d'auditoria ISO 9001, el sistema va ser avaluat: "El elevado nivel de detalle logrado, y el gran despliegue de indicadores lo encaminan hacia un nivel EXPERTO en gestión, orientado hacia la Excelencia". Per tant, el Sistema de Gestió de Qualitat és un sistema consistent suportat per una documentació potent i un sistema d'avaluació contínua que es duu a terme trimestralment, i que permet identificar les oportunitats de millora.
En total l'APT compta amb 20 subprocessos de Direcció Estratègica, 21 de Negoci i 34 funcionals certificats dins l'abast de la certificació ISO 9001, obtinguda l'any 2013 i que té vigència fins 2016, renovant-la cada any, en total 75 subprocessos que la fa una de les més àmplies de tot el Sistema Portuari.
Capdavantera en qualitat entre els ports de l'Estat
L'Autoritat Portuària de Tarragona és capdavantera entre els ports de l'estat espanyol en el desplegament del Sistema de Qualitat vers la Comunitat Portuària. En aquesta línia de treball endegada ha elaborat referencials específics, sobre la base dels genèrics de Ports de l'Estat tant per a les terminals marítimes com per als serveis portuaris. Actualment hi ha 7 empreses certificades: 6 terminals de sòlids a lloure, líquids a dojo i vehicles; i el servei d'amarratge.
En total l'Autoritat Portuària de Tarragona compta amb les següents certificacions:
• Certificació del Sistema de Gestió de Qualitat ISO 9001. AENOR – IQNET (2013-2016)
• Certificació del Sistema de Gestió Ambiental ISO 14001. AENOR – IQNET (2012-2015)
• Certificació de conformitat al Referencial de Servei d'ajuts a la navegació marítima de Ports de l'Estat. AENOR (2013-2014)
• Certificació de conformitat al Referencial de Qualitat del tràfic de vehicles nous (esquema de certificació d'ANFAC). SGS (2014-2015)
• Certificat d'auditoria del Sistema de Gestió de Prevenció de Riscos Laborals. FULL AUDIT (2012)
• Certificat d'ACO2RDS VOLUNTARIS per a la reducció de les emissions de
gasos amb efecte hivernacle a Catalunya (Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya) (2014)
• Distintiu de garantia de qualitat ambiental corresponent a la flota de vehicles de l'Autoritat Portuària de Tarragona. (Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya) (2014)

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona