Back

L'Autoritat Portuària de Tarragona obté la renovació de la certificació ISO9001

L'Autoritat Portuària de Tarragona obté la renovació de la certificació ISO9001
03 Apr
2014

Un cop efectuada l’auditoria de seguiment del sistema de qualitat (els dies 17 i 18 de febrer) l’Autoritat Portuària de Tarragona ha obtingut la renovació de la certificació ISO 9001.

ISO 9001:2008 és l’eina de gestió de Qualitat que promou un sistema enfocat en la gestió per processos que desenvolupa, implanta i millora l’eficàcia d’un sistema de gestió de la qualitat basat en el cicle de millora contínua: planificar, fer, comprovar i actuar.

Aquesta certificació acredita que la Autoritat Portuària de Tarragona compleix amb els requisits establerts a la Norma ISO 9001:2008 per a la prestació de serveis al vaixell, a la mercaderia i al passatge en la seva escala al Port de Tarragona, així com la prestació de serveis de coordinació i control de les operacions associades als serveis portuaris, comercials i altres activitats.

L’obtenció de la ISO 9001 aporta a l’APT avantatges pel que fa a la relació amb els clients com és la millora de la satisfacció envers el servei prestat, l’optimització dels acords de qualitat concertats, i l’impuls de la generació de la confiança amb els propis clients, usuaris, consumidors i la resta de la societat.

Aquest certificat de qualitat també aporta avantatges pel que fa a la pròpia gestió de l’organització com és l’increment de la productivitat, la reducció de costos, la millora de la comunicació interdepartamental, l’estímul per a l’organització en la millora contínua dels processos i l’augment de la participació del personal en la manera de realitzar les seves activitats diàries.