L’escàner de contenidors del Port de Tarragona ja està operatiu

L’escàner de contenidors del Port de Tarragona ja està operatiu
25 Feb
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Ahir es va inaugurar l'escàner del Punt d'Inspecció Duanera (PIA) del Port de Tarragona. La posada en marxa d'aquest sistema agilitza el tràfic dels contenidors pel Port de Tarragona i augmenta la seva competitivitat a nivell internacional
 
El valor afegit de l'escàner de contenidors del Port de Tarragona és que està situat al moll d'Andalusia al costat de la terminal de contenidors operada per DP World, de la terminal intermodal i el PIF (Punt d'Inspecció Fronterera), a més molt proper a la zona on s'ubicarà la ZAL (Zona d'Activitats Logístiques). La ubicació de l'edifici destinat a la inspecció duanera i l'escàner de contenidors del Port de Tarragona creen un nucli d'inspecció conformat per diferents edificis que portaran a terme de manera eficient la inspecció de les mercaderies, tant de contenidors com de granels. En aquesta zona d'inspecció duanera el Port de Tarragona ha invertit 7,2 milions d'euros.
 
L'acte d'inauguració d'avui ha comptat amb la presència de la directora del Departament de Duanes i Impostos especials del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, Maria Pilar Jurado; el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu. Tots tres han destacat que la posada en marxa de l'escàner agilitza els tràmits duaners i fa palesa l'aposta del Port de Tarragona per la qualitat i la innovació; així mateix, l'escàner és un valor clau i necessari per a la inspecció no intrusiva de contenidors que permet agilitzar els controls de la mercaderia en l'àmbit portuari.
 
Josep Andreu també ha destacat l'aposta per la seguretat del Port de Tarragona, i com la ubicació de l'escàner proper a la terminal de contenidors, el PIF i la terminal intermodal suposa un valor afegit perquè el Port de Tarragona sigui més competitiu. Per la seva banda, Maria Pilar Jurado ha posat de manifest que 'la instal·lació permetrà incrementar tràfics i, sobretot, l'escàner de contenidors agilitzarà les gestions duaneres'.
 
El Punt d'Inspecció Duanera està gestionat pels tècnics de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària de l'Estat. La posada en marxa d'aquest sistema es traduirà en un reforç de la protecció i control de les mercaderies i major fluïdesa de les mateixes en l'entrada i sortida del Port de Tarragona.
 
L'escàner de contenidors més modern de l'Estat
L'escàner ha estat desenvolupat i fabricat per l'empresa Nuctech Company Limited Spolka ZOO, i incorpora la tecnologia més avançada possible per al reconeixement de càrrega no intrusiva. Un tret a destacar de l'escàner és la seva mobilitat, ja que la mercaderia examinada es manté immòbil i és l'escàner el que es mou durant la inspecció. El mecanisme permet inspeccionar en els dos sentits camions i contenidors d'una altura des dels 35 als 480 centímetres d'altura, i fins a 19 metres de longitud i 2,8 metres d'ample.
 
Un cop en marxa, l'escàner reduirà fins a 16 vegades el temps precís per a la revisió dels contenidors, comparant amb el procediment que es duia a terme fins ara. El sistema té la capacitat de revisar entre 20 i 25 unitats de vehicles amb contenidors de 40 peus per hora.
 
D'altra banda, l'escàner d'inspecció duanera també compta amb un sistema amb capacitat de control radiològic per detectar possibles materials contaminats o tràfics il·lícits, així com amb equips d'identificació manuals i cinc càmeres.
 
Amb el del Port de Tarragona són 8 els escàners al sistema de Ports de l'Estat. Aquestes eines per a l'anàlisi no invasiu de mercaderies suposa per a l'Agència Tributària la capacitat de realitzar un control radiològic sobre el 85% del tràfic de contenidors en les duanes.
 
L'escàner augmenta la competitivitat del Port de Tarragona a nivell internacional
L'aposta ferma pels contenidors genera un escenari per al Port de Tarragona en obrir-se camí cap a la diversificació de mercaderies amb l'aposta pel trànsit de contenidors. En aquest sentit, la posada en marxa de l'escàner de contenidors situa al Port de Tarragona en un port capdavanter en la inspecció duanera.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona