El Port Tarragona col·labora en la StartSud Weekend buscant emprenedors de l’economia blava

El Port Tarragona col·labora en  la StartSud Weekend buscant emprenedors de l’economia blava
17 May
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El 31 de maig, 1 i 2 de juny se celebraran les sessions al Blue Innovation Hub

APPORTT i el Port de Tarragona treballen per impulsar la innovació i l’emprenedoria vinculades a l’economia blava.

Les persones interessades en participar, tant amb idees pròpies com no, poden fer la seva inscripció fins al 19 de maig a https://www.startsud.cat/weekend/

El Port de Tarragona i APPORTT col·laboren el pròxim cap de setmana del 31 de maig, 1 i 2 de juny en la celebració de la cinquena edició de la denominada StartSud Weekend. Les sessions de treball es duran a terme a la seu del Blue Innovation Hub situada a la seu institucional del Port de Tarragona. Es tracta d’una convocatòria per a persones emprenedores que vulguin construir la seva pròpia startup vinculada amb el sector de l’economia blava. Les persones que vulguin participar poden inscriure’s a https://www.startsud.cat/weekend/ fins al 19 de maig. L’organització remarca que les persones es poden inscriure amb o sense una idea de negoci, ja que els equips formats seran els encarregats de desenvolupar les idees.

La StartUp Weekend és un esdeveniment que es porta a terme durant un cap de setmana, on es pretén validar una o diverses idees de negoci, i desenvolupar-les en equip.

Tant si es té un projecte propi com si només es vol formar part d’un nou projecte amb altres persones emprenedores es pot participar de l’StarSud. Les persones responsables han dissenyat el programa com una experiència única i amb un programa basat en el suport de persones expertes i emprenedores d’èxit.

Desenvolupament StartSud Weekend

31 de maig

Sessió en línia que consistirà en el fet que les persones participants i el grup organitzador es coneguin. Es presentaran les idea de negoci, tant pròpies com dels participants que hagin fet arribar la seva idea de negoci en un pitch d’un minut per cada idea.

Després es farà una selecció de les 4 idees més atractives i els participants escolliran en quina idea volen començar a treballar i en quin rol ho volen fer.

Es creen els equips pel StartSud Weekend i s’assignarà una persona ‘mentora i experta’ per equip. Cada equip s’autoorganitzarà la resta del dia.

1 de juny

Sessió presencial a les instal·lacions del Blue Innovation Hub (Seu Institucional Port Tarragona).

Sessió formativa sobre ‘Com fer el Business Canvas Model’, Models de Negoci i ‘Com crear i validar el Producte Mínim Viable (MVP).

Al finalitzar el dia els equips haran de tenir creat el MVP i validat els aspectes de més risc de la seva idea de negoci.

2 de juny

Sessió presencial a les instal·lacions del Blue Innovation Hub (Seu Institucional Port Tarragona).

Formacions amb els continguts  ‘Creació de la presentació investors deck’ i ‘com fer un pitch als inversors’

Els equips hauran de preparar la presentació o demo al jurat amb la previsió de necessitat financera i dades reals per convèncer de l’escalabilitat i viabilitat del projecte i de l’equip.

Cada equip tindrà 3 minuts per fer el pitch de presentació. Després podran respondre les preguntes del jurat.

Per finalitzar, el jurat format per persones expertes i de reconegut prestigi empresarial,  valorarà la feina de l’equip i escollirà un equip guanyador.

Blue Innovation Hub

APPORTT i el Port de Tarragona treballen per impulsar la innovació i l’emprenedoria vinculades a l’economia blava.  Sota el nom de Blue Innovation Hub es busca afavorir un entorn propici per a la generació i la implementació d'iniciatives innovadores, la creació d’un ecosistema empresarial sòlid i l’impuls al desenvolupament territorial.

L’economia blava té com a objectiu promoure un desenvolupament social i econòmic sostenible a través de la gestió responsable dels recursos marins i costaners”. És una oportunitat per a la creació de valor afegit a través de la innovació i la sostenibilitat, i té un paper clau en el futur del port i del territori. Iniciatives, com la que es desenvoluparà el pròxim cap de setmana sota el títol StartSud Weekend, són claus per a crear àrees de col·laboració amb el propòsit de potenciar el talent i, crear nous projectes empresarials locals.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona