El Port Tarragona col·labora en la StartSud Weekend buscant emprenedors de l’economia blava

El Port Tarragona col·labora en  la StartSud Weekend buscant emprenedors de l’economia blava
17 Maig
2024

El 31 de maig, 1 i 2 de juny se celebraran les sessions al Blue Innovation Hub

APPORTT i el Port de Tarragona treballen per impulsar la innovació i l’emprenedoria vinculades a l’economia blava.

Les persones interessades en participar, tant amb idees pròpies com no, poden fer la seva inscripció fins al 19 de maig a https://www.startsud.cat/weekend/

El Port de Tarragona i APPORTT col·laboren el pròxim cap de setmana del 31 de maig, 1 i 2 de juny en la celebració de la cinquena edició de la denominada StartSud Weekend. Les sessions de treball es duran a terme a la seu del Blue Innovation Hub situada a la seu institucional del Port de Tarragona. Es tracta d’una convocatòria per a persones emprenedores que vulguin construir la seva pròpia startup vinculada amb el sector de l’economia blava. Les persones que vulguin participar poden inscriure’s a https://www.startsud.cat/weekend/ fins al 19 de maig. L’organització remarca que les persones es poden inscriure amb o sense una idea de negoci, ja que els equips formats seran els encarregats de desenvolupar les idees.

La StartUp Weekend és un esdeveniment que es porta a terme durant un cap de setmana, on es pretén validar una o diverses idees de negoci, i desenvolupar-les en equip.

Tant si es té un projecte propi com si només es vol formar part d’un nou projecte amb altres persones emprenedores es pot participar de l’StarSud. Les persones responsables han dissenyat el programa com una experiència única i amb un programa basat en el suport de persones expertes i emprenedores d’èxit.

Desenvolupament StartSud Weekend

31 de maig

Sessió en línia que consistirà en el fet que les persones participants i el grup organitzador es coneguin. Es presentaran les idea de negoci, tant pròpies com dels participants que hagin fet arribar la seva idea de negoci en un pitch d’un minut per cada idea.

Després es farà una selecció de les 4 idees més atractives i els participants escolliran en quina idea volen començar a treballar i en quin rol ho volen fer.

Es creen els equips pel StartSud Weekend i s’assignarà una persona ‘mentora i experta’ per equip. Cada equip s’autoorganitzarà la resta del dia.

1 de juny

Sessió presencial a les instal·lacions del Blue Innovation Hub (Seu Institucional Port Tarragona).

Sessió formativa sobre ‘Com fer el Business Canvas Model’, Models de Negoci i ‘Com crear i validar el Producte Mínim Viable (MVP).

Al finalitzar el dia els equips haran de tenir creat el MVP i validat els aspectes de més risc de la seva idea de negoci.

2 de juny

Sessió presencial a les instal·lacions del Blue Innovation Hub (Seu Institucional Port Tarragona).

Formacions amb els continguts  ‘Creació de la presentació investors deck’ i ‘com fer un pitch als inversors’

Els equips hauran de preparar la presentació o demo al jurat amb la previsió de necessitat financera i dades reals per convèncer de l’escalabilitat i viabilitat del projecte i de l’equip.

Cada equip tindrà 3 minuts per fer el pitch de presentació. Després podran respondre les preguntes del jurat.

Per finalitzar, el jurat format per persones expertes i de reconegut prestigi empresarial,  valorarà la feina de l’equip i escollirà un equip guanyador.

Blue Innovation Hub

APPORTT i el Port de Tarragona treballen per impulsar la innovació i l’emprenedoria vinculades a l’economia blava.  Sota el nom de Blue Innovation Hub es busca afavorir un entorn propici per a la generació i la implementació d'iniciatives innovadores, la creació d’un ecosistema empresarial sòlid i l’impuls al desenvolupament territorial.

L’economia blava té com a objectiu promoure un desenvolupament social i econòmic sostenible a través de la gestió responsable dels recursos marins i costaners”. És una oportunitat per a la creació de valor afegit a través de la innovació i la sostenibilitat, i té un paper clau en el futur del port i del territori. Iniciatives, com la que es desenvoluparà el pròxim cap de setmana sota el títol StartSud Weekend, són claus per a crear àrees de col·laboració amb el propòsit de potenciar el talent i, crear nous projectes empresarials locals.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona