El Port de Tarragona escenari de Tarraco Viva 2024

El Port de Tarragona escenari de Tarraco Viva 2024
18 Apr
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El festival començarà el 13 de maig fins al 26 de maig.

Enguany se celebra la XXVI edició del Festival Romà Tarraco Viva sota el lema ‘El Mediterrani en l’antiguitat’, un mar de cultures, trobades i conflictes ‘

Indrets del Port Tarragona seran escenaris d’activitats i espectacles del festival romà

Aquest dijous 18 d’abril al Passeig Arqueològic de Tarragona s’ha presentat en roda de premsa, davant dels mitjans de comunicació, la nova programació de les consolidades i reconegudes jornades de ‘Tarraco Viva’, el festival romà a Tarragona. Els diferents indrets del Port Tarragona serviran com a escenari privilegiat per algunes de les activitats programades dins del festival romà. Tarraco Viva comença el 13 de maig fins al 26 de maig. Aquest any se celebrarà la XXVI edició sota el lema ‘El Mediterrani en l’antiguitat’, un mar de cultures, trobades i conflictes. A L’acte de presentació ha participat diverses personalitats de la ciutat. Saül Garreta, president del Port de Tarragona, ha volgut convidar a tots els ciutadans a gaudir dels emocionants actes que tindran lloc en els escenaris del Port durant el Festival romà Tarraco Viva.

Aquest matí a les 10h al Passeig de Sant Antoni s’han donat cita diferents personalitats de la ciutat, entitats i empreses col·laboradores en l’organització de la XXVI edició del Festival Romà Tarraco Viva de Tarragona. A l’acte han assistit, Nacho García, tinent alcalde i conseller d’Urbanisme llicències, domini públic i patrimoni, Magí Sertijol, director del festival, Lurdes Malgrat, directora dels Serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Òscar Sánchez, diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, l’alcalde de Tarragona, Ruben Viñuales i el president del Port, Saül Garreta.

El president del Port de Tarragona ha volgut dirigir-se als assistents i fer una crida a la ciutadania a gaudir dels emocionants actes que tindran lloc en els escenaris del Port durant el Festival Romà Tarraco Viva. Des de l'emblemàtic Moll de Costa, Garreta ha continuat, ‘garantim una experiència inoblidable plena d'història, cultura i entreteniment. No es perdin aquesta oportunitat única de submergir-se en el passat romà de la nostra ciutat i viure moments inoblidables al costat de la mar!. Que gaudeixin de cada moment i que visquin intensament la màgia de Roma als nostres carrers!"

Els organitzadors han presentat aquesta XXVI edició plena d'història, cultura i diversió i, s’han mostrat emocionats de compartir amb aquesta experiència única que transportarà al passat gloriós de l'antiga Tarraco al públic assistent.

El Festival Romà Tarraco Viva celebra la seva XXVI edició, transportant al públic a l'antiga Tarraco amb recreacions històriques, espectacles, tallers i activitats que reviuen l'essència de la Roma clàssica. Aquest esdeveniment, ple de color i cultura, és una oportunitat única per a submergir-se en el llegat romà de Tarragona i gaudir d'una experiència fascinant per a tota la família.

Moll de Costa, escenari del Tàrraco Viva

Enguany, el Port de Tarragona es convertirà en un dels escenaris principal d’aquesta edició de Tarraco Viva. Els Tinglados, el Refugi 1 i el Museu del Port de Tarragona, així com els espais exteriors adjacents, acolliran un gran nombre de les activitats i experiències del festival.

Les instal·lacions del Moll de Costa, acolliran l’Exposició Tutankamon i Carter al Tinglado 2 una mostra sobre la descoberta de l’única tomba amb una mòmia reial completament intacta de l’antic Egipte i sobre el rescatar un nom oblidat durant massa temps sota la sorra del desert: Tutankamon. A més, aquest espai portuari acollirà visites comentades i monòlegs històrics relacionats amb l’exposició.

El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port d e Tarragona acollirà conferències, visites comentades i monòlegs històrics, relacionades amb el mar: “Entre onades i Vaixells” a càrrec de Patrícia Terrado, doctora en Arqueologia; “La Batalla de Salamina”, a càrrec de Julio Villar, historiador; i “Mel Melkart”, amb Cales Alcoy, filòleg i narrador; són algunes de les experiències que l públic podrà gaudir wn aquest antic magatzem portuari. El Refugi 1 també acollirà experiències en diversos espais escènics, un d’ells amb una aforament per a centenars d’espectadors, en els quals es recrearan històries portuàries romanes, “Portuenses”, o històries quotidianes, “Emilius Severianus”. I també experiències relacionades amb l’antiga Grècia, “Karameikos”, sobre la ceràmica grega. I on també es farà la presentació del llibre “Maleïda Roma” de Santiago Posteguillo...

El Museu del Port de Tarragona que col·labora des de fa 25 anys amb el festival també acollirà activitats. A les seves instal·lacions es representaran els monòlegs històrics “El Naufragi”, “Asellina” i “Posidonius” i, a més, es celebrarà la conferència “Cap al Jardí de les Hespèrides i més enllà” a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’arqueologia de la URV.

Origen de Tarraco Viva

Les jornades Tarraco Viva comencen a organitzar-se en 1999, (encara que va haver-hi una edició pròleg l'any anterior) amb motiu d'una sèrie d'actes que pretenien donar suport ciutadà a la candidatura de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit de les jornades ens va fer veure la necessitat de plantejar-nos la seva celebració anual, amb independència de la candidatura. Efectivament, una vegada declarada patrimoni mundial, les jornades van continuar organitzant-se i cada vegada amb més acceptació i participació de públic, tant local com nacional i internacional.

Espais al Port Tarragona

En breu es podrà consultar a l’agenda d’activitats del Port cadascuna de les activitats programades en indrets del Port Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

Més informació

Tota la programació del festival romà Tarraco Viva 2024 https://tarracoviva.com/es/la-programacion-2024/

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 

 

 

 

 

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors