L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada a càrrec de Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada a càrrec de Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja
28 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura

Dins el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona 2024, que aquest any porta per lema: La lluita de les dones a Tarragona, l’Arxiu del Port organitza per al pròxim dimecres 3 d’abril una xerrada amb l’escriptora Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja, bibliotecària del Front.

Si bé el passat 6 de març vàrem tenir l’oportunitat de conèixer la figura de la bibliotecària del Front, M. Felipa Español Coll, de la mà de la historiadora Pilar Vives, aquest cop, Berta Jardí Soler, compartirà els seus coneixements sobre una altra bibliotecària del Front: Aurora Díaz Plaja, de la qual coneixerem la seva biografia, concretament en el període que va de 1935 quan ella comença a treballar a la biblioteca popular de Canet de Mar, fins a l’últim viatge que va fer amb el Bibliobús del front, el 1939. És en aquests anys en els quals transcorre la trama de la darrera novel·la de Berta Jardí: La bibliotecària del front.

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura. Una vocació, que se li va desvetllar quan viatjant amb el bibliobús durant la guerra civil espanyola, per portar llibres als soldats que combatien al front i als ferits que es recuperaven als hospitals de la rereguarda, va adonar-se del poder sanador i d’evasió de la lectura.

Berta Jardí Soler, nascuda a Barcelona el 1956, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. A banda de la seva dedicació a la literatura fins l’any 2015 ha treballat en diferents entitats socioculturals en temes relacionats amb la gestió i la comunicació. A la Fundació “la Caixa” com a cap de premsa i directora de publicacions, i com a organitzadora de concerts i festivals a Joventuts Musicals de Barcelona.

Ha col·laborat en diversos suplements literaris de diaris i revistes nacionals i dels Estats Units. Ha participat en diferents festivals de literatura, tertúlies literàries i presentacions. És membre de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana.

Des del 2014 es dedica plenament a l’escriptura. Ha publicat el recull de contes Carnaval (1987), el monòleg Coses de la mare (2016) i les novel·les: La portentosa vida del sastre Bariloche (2011), Un concert memorable (2014), L’home del barret (2019), Saber estar (2021) i La bibliotecària del front el 2023 que ja va per la segona edició.

La xerrada amb Berta Jardí, que porta per títol: Aurora Díaz Plaja, una bibliotecària en temps de guerra, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h. L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats/detalldelevent/3353/-/xerrada-a-carrec-de-berta-jardi

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors