L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada a càrrec de Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada a càrrec de Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja
28 Mar
2024

La xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura

Dins el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona 2024, que aquest any porta per lema: La lluita de les dones a Tarragona, l’Arxiu del Port organitza per al pròxim dimecres 3 d’abril una xerrada amb l’escriptora Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja, bibliotecària del Front.

Si bé el passat 6 de març vàrem tenir l’oportunitat de conèixer la figura de la bibliotecària del Front, M. Felipa Español Coll, de la mà de la historiadora Pilar Vives, aquest cop, Berta Jardí Soler, compartirà els seus coneixements sobre una altra bibliotecària del Front: Aurora Díaz Plaja, de la qual coneixerem la seva biografia, concretament en el període que va de 1935 quan ella comença a treballar a la biblioteca popular de Canet de Mar, fins a l’últim viatge que va fer amb el Bibliobús del front, el 1939. És en aquests anys en els quals transcorre la trama de la darrera novel·la de Berta Jardí: La bibliotecària del front.

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura. Una vocació, que se li va desvetllar quan viatjant amb el bibliobús durant la guerra civil espanyola, per portar llibres als soldats que combatien al front i als ferits que es recuperaven als hospitals de la rereguarda, va adonar-se del poder sanador i d’evasió de la lectura.

Berta Jardí Soler, nascuda a Barcelona el 1956, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. A banda de la seva dedicació a la literatura fins l’any 2015 ha treballat en diferents entitats socioculturals en temes relacionats amb la gestió i la comunicació. A la Fundació “la Caixa” com a cap de premsa i directora de publicacions, i com a organitzadora de concerts i festivals a Joventuts Musicals de Barcelona.

Ha col·laborat en diversos suplements literaris de diaris i revistes nacionals i dels Estats Units. Ha participat en diferents festivals de literatura, tertúlies literàries i presentacions. És membre de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana.

Des del 2014 es dedica plenament a l’escriptura. Ha publicat el recull de contes Carnaval (1987), el monòleg Coses de la mare (2016) i les novel·les: La portentosa vida del sastre Bariloche (2011), Un concert memorable (2014), L’home del barret (2019), Saber estar (2021) i La bibliotecària del front el 2023 que ja va per la segona edició.

La xerrada amb Berta Jardí, que porta per títol: Aurora Díaz Plaja, una bibliotecària en temps de guerra, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h. L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats/detalldelevent/3353/-/xerrada-a-carrec-de-berta-jardi

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors