L’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona participen en la programació de Memòria Democràtica 2024

L’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona participen en la programació de Memòria Democràtica 2024
04 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La programació del Port començarà el pròxim 6 de març i girarà en torn al lema que Memòria Democràtic ha escollit aquest 2024 ‘ La lluita de les dones’

Tallers, ruta guiada, presentació d’un llibre, xerrades al voltant de personatges encoratjadors i exposicions conformen la programació del Port Tarragona

Totes les activitats són de caràcter gratuït tot i que algunes necessiten reserva prèvia

El Museu i l’Arxiu del Port de Tarragona participen en la programació d’activitats de la Memòria Democràtica 2024 a Tarragona. Totes les activitats giraran en torn al lema que Memòria Democràtica ha triat per aquest any ‘ La lluita de les dones a Tarragona’. Sota el lema el Port oferirà un seguit d’activitats que començaran a partir del 6 de març i que es poden consultar a l’agenda oficial del Port https://tuit.cat/VG54f. Totes les activitats són de caràcter gratuït tot i que en algunes d’elles cal fer reserva prèvia. Tallers, ruta guiada, presentació de llibre, xerrades o exposicions són algunes de les activitats culturals que el Port ofereix amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer personatges i situacions de la nostra història recent.

Un total de dues xerrades, una exposició, la presentació d’un llibre, una ruta guiada, un taller i una mostra dedicada a una embarcació tarragonina que aquest any compleix 80 anys de la seva construcció és l’oferta cultural del Port sota el paraigües Memòria Democràtica 2024.

Programació

6 de març – La primera xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu, a les 19 h, i anirà a càrrec de la historiadora i docent, Pilar Vives Corbella, qui parlarà d’una bibliotecària vallenca, M. Felipa Español Coll, que va estar al Servei de Biblioteques del Front durant la Guerra Civil.

21 de març al 28 d’abril – El 21 de març s’inaugurarà l’exposició Thorpeness i Stanwell, una exposició que parla sobre l’atac als mercants anglesos al Port de Tarragona de l’any 1938 durant la Guerra Civil. L’exposició estarà ubicada al Refugi 1, Sala 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

3 d’abril - L’escriptora i periodista, Berta Jardí Soler, impartirà una xerrada sobre la bibliotecària del Front Aurora Díaz Plaja. La xerrada tindrà lloc a les 19h a l’Arxiu del Port. Jardí és autora de la novel·la titulada: La bibliotecària del front, editada el 2023 per Univers llibres.

9 d’abril – Presentació del llibre d’Òscar Martín i Txell Navarrete: Thorpeness / Stanwell. L'atac als mercants anglesos del Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil espanyola. 19 hores a la sala 2 del Refugi 1 del Moll de Costa

20 d’abril – ‘Ruta pels espais dels bombardejos al Port de Tarragona’ guiada per Òscar Martín i Txell Navarrete. L’activitat sortirà de l’Escala Reial a les 12 del migdia, fent especial incidència en l’indret on van ser bombardejats els vaixells anglesos. Per aquesta activitat, que tindrà una durada aproximada de noranta minuts, caldrà fer reserva previa enviant missatge a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

27 i 29 maig - Taller ‘La Història Oral, eina per a la investigació’, que anirà a càrrec de la historiadora Aïda Sánchez. S’impartirà de 16 h a 19 h a la sala de l’ARxiu del Port. Per assistir al taller cal fer inscripción previa a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., les places són limitades.

27 juny al 29 de setembre – Exposició al Museu del Port de ‘La Puça, 80 anys del bot balandre tarragoní’. L’exposició s’inaugurarà el 27 de juny a les 11 h al Museu del Port. La unió d’un mestre d’aixa de la nissaga dels Roch i la família de Muller, comerciants de vi, van posar a l’abast dels afeccionats a la vela, una embarcació de marca registrada tarragonina, i propicià que el lleure a la mar fos participatiu per a homes i dones conjuntament, fet poc usual a les dècades dels anys quaranta i cinquanta del segle XX. Durant el mes de juliol, els esplais podran realitzar el taller de manualitat de la puça com a complement a la visita de l’exposició. Caldrà fer reserva a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Memòria Democràtica 2024 a Tarragona

Del 17 de febrer al 27 de juny un seguit d’entitats culturals i cíviques de la ciutat, liderades per la Comissió de Programes de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, ofereixen diverses propostes destinades a donar a conèixer la lluita i el paper de la dona des de la Segona República a la dictadura franquista, amb l’objectiu de promoure una cultura de la Pau duradora i necessària. Mirar al passat és imprescindible per no repetir errors en el futur.

 

Programació oficial Memòria Democràtica Tarragona 2024

Descarrega't tríptic
+ info

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona