L’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona participen en la programació de Memòria Democràtica 2024

L’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona participen en la programació de Memòria Democràtica 2024
04 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La programació del Port començarà el pròxim 6 de març i girarà en torn al lema que Memòria Democràtic ha escollit aquest 2024 ‘ La lluita de les dones’

Tallers, ruta guiada, presentació d’un llibre, xerrades al voltant de personatges encoratjadors i exposicions conformen la programació del Port Tarragona

Totes les activitats són de caràcter gratuït tot i que algunes necessiten reserva prèvia

El Museu i l’Arxiu del Port de Tarragona participen en la programació d’activitats de la Memòria Democràtica 2024 a Tarragona. Totes les activitats giraran en torn al lema que Memòria Democràtica ha triat per aquest any ‘ La lluita de les dones a Tarragona’. Sota el lema el Port oferirà un seguit d’activitats que començaran a partir del 6 de març i que es poden consultar a l’agenda oficial del Port https://tuit.cat/VG54f. Totes les activitats són de caràcter gratuït tot i que en algunes d’elles cal fer reserva prèvia. Tallers, ruta guiada, presentació de llibre, xerrades o exposicions són algunes de les activitats culturals que el Port ofereix amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer personatges i situacions de la nostra història recent.

Un total de dues xerrades, una exposició, la presentació d’un llibre, una ruta guiada, un taller i una mostra dedicada a una embarcació tarragonina que aquest any compleix 80 anys de la seva construcció és l’oferta cultural del Port sota el paraigües Memòria Democràtica 2024.

Programació

6 de març – La primera xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu, a les 19 h, i anirà a càrrec de la historiadora i docent, Pilar Vives Corbella, qui parlarà d’una bibliotecària vallenca, M. Felipa Español Coll, que va estar al Servei de Biblioteques del Front durant la Guerra Civil.

21 de març al 28 d’abril – El 21 de març s’inaugurarà l’exposició Thorpeness i Stanwell, una exposició que parla sobre l’atac als mercants anglesos al Port de Tarragona de l’any 1938 durant la Guerra Civil. L’exposició estarà ubicada al Refugi 1, Sala 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

3 d’abril - L’escriptora i periodista, Berta Jardí Soler, impartirà una xerrada sobre la bibliotecària del Front Aurora Díaz Plaja. La xerrada tindrà lloc a les 19h a l’Arxiu del Port. Jardí és autora de la novel·la titulada: La bibliotecària del front, editada el 2023 per Univers llibres.

9 d’abril – Presentació del llibre d’Òscar Martín i Txell Navarrete: Thorpeness / Stanwell. L'atac als mercants anglesos del Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil espanyola. 19 hores a la sala 2 del Refugi 1 del Moll de Costa

20 d’abril – ‘Ruta pels espais dels bombardejos al Port de Tarragona’ guiada per Òscar Martín i Txell Navarrete. L’activitat sortirà de l’Escala Reial a les 12 del migdia, fent especial incidència en l’indret on van ser bombardejats els vaixells anglesos. Per aquesta activitat, que tindrà una durada aproximada de noranta minuts, caldrà fer reserva previa enviant missatge a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

27 i 29 maig - Taller ‘La Història Oral, eina per a la investigació’, que anirà a càrrec de la historiadora Aïda Sánchez. S’impartirà de 16 h a 19 h a la sala de l’ARxiu del Port. Per assistir al taller cal fer inscripción previa a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., les places són limitades.

27 juny al 29 de setembre – Exposició al Museu del Port de ‘La Puça, 80 anys del bot balandre tarragoní’. L’exposició s’inaugurarà el 27 de juny a les 11 h al Museu del Port. La unió d’un mestre d’aixa de la nissaga dels Roch i la família de Muller, comerciants de vi, van posar a l’abast dels afeccionats a la vela, una embarcació de marca registrada tarragonina, i propicià que el lleure a la mar fos participatiu per a homes i dones conjuntament, fet poc usual a les dècades dels anys quaranta i cinquanta del segle XX. Durant el mes de juliol, els esplais podran realitzar el taller de manualitat de la puça com a complement a la visita de l’exposició. Caldrà fer reserva a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Memòria Democràtica 2024 a Tarragona

Del 17 de febrer al 27 de juny un seguit d’entitats culturals i cíviques de la ciutat, liderades per la Comissió de Programes de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona, ofereixen diverses propostes destinades a donar a conèixer la lluita i el paper de la dona des de la Segona República a la dictadura franquista, amb l’objectiu de promoure una cultura de la Pau duradora i necessària. Mirar al passat és imprescindible per no repetir errors en el futur.

 

Programació oficial Memòria Democràtica Tarragona 2024

Descarrega't tríptic
+ info

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors