El Refugi 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’

El Refugi 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’
15 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’exposició romandrà oberta fins al 17 de març

Gairebé setanta-cinc persones van assistir a la inauguració de l’exposició on també va assistir el protagonista de l’exposició, l’artista Josep Vallverdú

L’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’ de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, es va inaugurar ahir dimecres 14 de febrer a les 19 hores a la Sala 1 del Refugi 1 del Moll de Costa. Unes setanta-cinc persones van participar de la inauguració que va comptar amb la presència de l’artista protagonista de l’exposició, en Josep Vallverdú. En aquesta exposició es mostren 8 panells verticals que ressegueixen les geografies del filòleg català, i 1 horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres de l’autor. A la presentació de l’acte van intervenir Saül Garreta, president del Port de Tarragona i Carme Vidalhuguet, Comissària d’Any Vallverdú i membre de l’institut d’Estudis Ilerdencs.

Aquest dimecres, el Refugi 1 del Moll de Costa, ha obert les portes a una nova exposició sota el títol ‘Geografies Josep Vallverdú’, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en homenatge al centenari de vida del filòleg i dramaturg que va néixer a Lleida el 9 de juliol del 1923. L’exposició, d’entrada lliure, romandrà oberta fins al 17 de març i l’horari és de dimarts a dissabte de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h, diumenges i festius d’11 h a 14 h, els dilluns romandrà tancada.

A la inauguració de l’acte hi ha assistit el protagonista de l’exposició, Josep Vallverdú; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; i la directora dels SSTT de Cultura, Lurdes Malgrat. A banda, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, va donar la benvinguda a totes les persones assistents i la comissària d’Any Vallverdú i de l’exposició Geografies Vallverdú, Carme Vidalhuguet, va mostrar el seu agraïment per poder exposar a Tarragona en un espai com el Refugi 1 del Moll de Costa.

L’exposició està formada per vuit panells verticals que ressegueixen les geografies de Josep Vallverdú, essent aquestes: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, Puiggròs, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí i novament Balaguer. Vallverdú, allà on ha viscut i ha arrelat i ha donat tant com a rebut, convertint-se en fill predilecte de Lleida i fill adoptiu de Sant Matí de Maldà, Sant Feliu de Guíxols, Puiggròs, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí i Balaguer.

A més dels vuit verticals, la mostra comprèn un horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres publicades per l’autor. En aquest recull hi ha un total de 305 llibres de tots els gèneres publicats en primera edició. La seva trajectòria literària ens evidencia, d’una banda, que no hi ha silencis creatius per part de l’artista, sent dels pocs escriptors amb un corpus literari que abasta tot el seu recorregut vital. D’altra banda, ens ensenya la transcendència que té en la seva vida la gent i els llocs que l’han envoltat i que, avui en dia, ho continuen fent. Aquest és el cas de la mar, a prop de la qual va decidir que volia ser escriptor per vocació.

Josep Vallverdú

Josep Vallverdú (Lleida, 9 de juliol de 1923) és un filòleg, assagista, dramaturg i traductor català amb una llarga trajectòria literària que comprèn més de dues-centes obres publicades.

El mes de febrer de 2023, va començar la celebració de l’Any Vallverdú per commemorar el centenari de l’escriptor. L’esdeveniment es va iniciar amb un acte institucional a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Al llarg de l’any es van organitzar més de dues-centes activitats per tot Catalunya i la clausura de la commemoració va tenir lloc el 3 de desembre del mateix any.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona