El Refugi 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’

El Refugi 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’
15 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’exposició romandrà oberta fins al 17 de març

Gairebé setanta-cinc persones van assistir a la inauguració de l’exposició on també va assistir el protagonista de l’exposició, l’artista Josep Vallverdú

L’exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’ de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, es va inaugurar ahir dimecres 14 de febrer a les 19 hores a la Sala 1 del Refugi 1 del Moll de Costa. Unes setanta-cinc persones van participar de la inauguració que va comptar amb la presència de l’artista protagonista de l’exposició, en Josep Vallverdú. En aquesta exposició es mostren 8 panells verticals que ressegueixen les geografies del filòleg català, i 1 horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres de l’autor. A la presentació de l’acte van intervenir Saül Garreta, president del Port de Tarragona i Carme Vidalhuguet, Comissària d’Any Vallverdú i membre de l’institut d’Estudis Ilerdencs.

Aquest dimecres, el Refugi 1 del Moll de Costa, ha obert les portes a una nova exposició sota el títol ‘Geografies Josep Vallverdú’, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en homenatge al centenari de vida del filòleg i dramaturg que va néixer a Lleida el 9 de juliol del 1923. L’exposició, d’entrada lliure, romandrà oberta fins al 17 de març i l’horari és de dimarts a dissabte de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h, diumenges i festius d’11 h a 14 h, els dilluns romandrà tancada.

A la inauguració de l’acte hi ha assistit el protagonista de l’exposició, Josep Vallverdú; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; i la directora dels SSTT de Cultura, Lurdes Malgrat. A banda, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, va donar la benvinguda a totes les persones assistents i la comissària d’Any Vallverdú i de l’exposició Geografies Vallverdú, Carme Vidalhuguet, va mostrar el seu agraïment per poder exposar a Tarragona en un espai com el Refugi 1 del Moll de Costa.

L’exposició està formada per vuit panells verticals que ressegueixen les geografies de Josep Vallverdú, essent aquestes: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, Puiggròs, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí i novament Balaguer. Vallverdú, allà on ha viscut i ha arrelat i ha donat tant com a rebut, convertint-se en fill predilecte de Lleida i fill adoptiu de Sant Matí de Maldà, Sant Feliu de Guíxols, Puiggròs, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí i Balaguer.

A més dels vuit verticals, la mostra comprèn un horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres publicades per l’autor. En aquest recull hi ha un total de 305 llibres de tots els gèneres publicats en primera edició. La seva trajectòria literària ens evidencia, d’una banda, que no hi ha silencis creatius per part de l’artista, sent dels pocs escriptors amb un corpus literari que abasta tot el seu recorregut vital. D’altra banda, ens ensenya la transcendència que té en la seva vida la gent i els llocs que l’han envoltat i que, avui en dia, ho continuen fent. Aquest és el cas de la mar, a prop de la qual va decidir que volia ser escriptor per vocació.

Josep Vallverdú

Josep Vallverdú (Lleida, 9 de juliol de 1923) és un filòleg, assagista, dramaturg i traductor català amb una llarga trajectòria literària que comprèn més de dues-centes obres publicades.

El mes de febrer de 2023, va començar la celebració de l’Any Vallverdú per commemorar el centenari de l’escriptor. L’esdeveniment es va iniciar amb un acte institucional a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Al llarg de l’any es van organitzar més de dues-centes activitats per tot Catalunya i la clausura de la commemoració va tenir lloc el 3 de desembre del mateix any.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors