El Museu del Port de Tarragona acull la presentació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada

El Museu del Port de Tarragona acull la presentació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada
09 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest tipus d’agrupacions s’encarreguen del desenvolupament d’estratègies en la  zona on operen

El GALP Costa Daurada està format per ajuntaments, confraries i federacions de confraries

El Museu del Port de Tarragona va ser l’escenari la tarda d’ahir dijous 8 de febrer de l’acte de presentació de la convocatòria d’ajuts 2024 que convoca la conselleria d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) a càrrec del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP Costa Daurada). Aquesta agrupació està formada per les Confraries de pescadors de Cambrils, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Compestar com a entitat privada, els Ajuntaments de Cambrils, Calafell Torredembarra i Tarragona i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, i té com a objectiu el desenvolupament sostenible de les zones pesqueres en diferents àmbits.

Aquesta reunió informativa té com a objectiu informar a les persones interessades dels procediments a seguir per sol·licitar les ajudes, els tràmits i el calendari de la convocatòria d'acord amb l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) 2023-2029 del GALP Costa Daurada.

Durant l’acte van intervenir, Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Clàudia Masdeu, secretaria de la Confraria de pescadors de Cambrils i Gerent del GALP Costa Daurada, Anton Ballvé, responsable de Pesca Marítima de Tarragona dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Tarragona,  Montserrat Adan, primera tinenta d’alcalde a l’Ajuntament de Tarragona i consellera de Turisme, Promoció econòmica i Comerç i Àngel Xifré, delegat del Govern de Catalunya.

Saül Garreta va exposar en el seu torn de paraula l’orgull que suposava per al Port de Tarragona ser escenari de la constitució del GALP fa menys d’un any i “que també sigui al Port, al Museu concretament, on tingui lloc aquest acte de presentació de la convocatòria dels Ajuts de Desenvolupament Local Participatiu”. Garreta destacava que “des del Museu del Port de Tarragona participem en aquest grup d’acció local amb l’objectiu de ser un agent de promoció i divulgació del fet pesquer.”

El president també va explicar que "la convocatòria d’aquests ajuts és una oportunitat per al nostre territori per a l’impuls de la pesca i l’economia blava. En aquesta línia, al Port de Tarragona acabem de licitar un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona i estem intensificant les accions per dinamitzar, des del nostre àmbit de competència, la creació d'empresa a l'entorn de l’economia blava".

GALP Costa Daurada

Aquesta agrupació està formada per les Confraries de pescadors de Cambrils, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Compestar com a entitat privada, els Ajuntaments de Cambrils, Calafell Torredembarra i Tarragona i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona i va ser constituida l’any 2023.

El GALP Costa Daurada abasta una superfície de 122 km2. Amb l’acte que avui s’ha dut a terme al Museu del Port de Tarragona s’inicia l’elaboració de l’estratègia de desenvolupament per tal de poder optar a les ajudes dels fons europeus.

Les estratègies de desenvolupament local pesquer s’adrecen principalment a la creació de llocs de treball del sector pesquer (centrant el focus en la incorporació de la dona i del jovent, i la formació i capacitació dels professionals del sector pesquer), l’augment del valor afegit dels productes de la pesca i l’aqüicultura, la diversificació de l’activitat pesquera (amb una important incidència en el turisme pesquer i la pesca turisme),el foment de l’economia blava, la protecció del medi ambient territorial, la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis pesquers, i l’impuls en les comunitats locals de mecanismes de participació local i nous models de governança.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors