El Museu del Port de Tarragona acull la presentació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada

El Museu del Port de Tarragona acull la presentació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada
09 febrer
2024

Aquest tipus d’agrupacions s’encarreguen del desenvolupament d’estratègies en la  zona on operen

El GALP Costa Daurada està format per ajuntaments, confraries i federacions de confraries

El Museu del Port de Tarragona va ser l’escenari la tarda d’ahir dijous 8 de febrer de l’acte de presentació de la convocatòria d’ajuts 2024 que convoca la conselleria d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) a càrrec del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP Costa Daurada). Aquesta agrupació està formada per les Confraries de pescadors de Cambrils, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Compestar com a entitat privada, els Ajuntaments de Cambrils, Calafell Torredembarra i Tarragona i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, i té com a objectiu el desenvolupament sostenible de les zones pesqueres en diferents àmbits.

Aquesta reunió informativa té com a objectiu informar a les persones interessades dels procediments a seguir per sol·licitar les ajudes, els tràmits i el calendari de la convocatòria d'acord amb l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) 2023-2029 del GALP Costa Daurada.

Durant l’acte van intervenir, Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Clàudia Masdeu, secretaria de la Confraria de pescadors de Cambrils i Gerent del GALP Costa Daurada, Anton Ballvé, responsable de Pesca Marítima de Tarragona dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Tarragona,  Montserrat Adan, primera tinenta d’alcalde a l’Ajuntament de Tarragona i consellera de Turisme, Promoció econòmica i Comerç i Àngel Xifré, delegat del Govern de Catalunya.

Saül Garreta va exposar en el seu torn de paraula l’orgull que suposava per al Port de Tarragona ser escenari de la constitució del GALP fa menys d’un any i “que també sigui al Port, al Museu concretament, on tingui lloc aquest acte de presentació de la convocatòria dels Ajuts de Desenvolupament Local Participatiu”. Garreta destacava que “des del Museu del Port de Tarragona participem en aquest grup d’acció local amb l’objectiu de ser un agent de promoció i divulgació del fet pesquer.”

El president també va explicar que "la convocatòria d’aquests ajuts és una oportunitat per al nostre territori per a l’impuls de la pesca i l’economia blava. En aquesta línia, al Port de Tarragona acabem de licitar un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona i estem intensificant les accions per dinamitzar, des del nostre àmbit de competència, la creació d'empresa a l'entorn de l’economia blava".

GALP Costa Daurada

Aquesta agrupació està formada per les Confraries de pescadors de Cambrils, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Compestar com a entitat privada, els Ajuntaments de Cambrils, Calafell Torredembarra i Tarragona i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona i va ser constituida l’any 2023.

El GALP Costa Daurada abasta una superfície de 122 km2. Amb l’acte que avui s’ha dut a terme al Museu del Port de Tarragona s’inicia l’elaboració de l’estratègia de desenvolupament per tal de poder optar a les ajudes dels fons europeus.

Les estratègies de desenvolupament local pesquer s’adrecen principalment a la creació de llocs de treball del sector pesquer (centrant el focus en la incorporació de la dona i del jovent, i la formació i capacitació dels professionals del sector pesquer), l’augment del valor afegit dels productes de la pesca i l’aqüicultura, la diversificació de l’activitat pesquera (amb una important incidència en el turisme pesquer i la pesca turisme),el foment de l’economia blava, la protecció del medi ambient territorial, la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis pesquers, i l’impuls en les comunitats locals de mecanismes de participació local i nous models de governança.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona