El Port de Tarragona instal·la panells d’energia solar, per a consum compartit, al sostre del Club de Rem de Tarragona

El Port de Tarragona instal·la panells d’energia solar, per a consum compartit,  al sostre del Club de Rem de Tarragona
21 Dec
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta aproximadament de 110 panells solars que generaran una potència nominal de 60KW

Es preveu que la instal·lació estigui en funcionament el pròxim mes de febrer de 2024

Aquesta setmana el Port de Tarragona començarà la instal·lació, al sostre del Club de Rem de Tarragona, de panells fotovoltaics per continuar desplegant la utilització d’energia neta. Es tracta, d’aproximadament, 110 plaques solars que generaran un total de 60KW de potència nominal. La producció que es generi des del sostre del Club de Rem s’injectarà a l’estació transformadora 12.2 del Port Tarragona i des d’allà es distribuirà a diferents punts de dins del recinte portuari com el varador, l’edifici de la policia portuària, part del moll de Rioja, etc.

El pressupost adjudicat del projecte ha estat de 78.129,7 euros (IVA inclòs) i es preveu que els panells estiguin en funcionament a partir de finals del mes de febrer de 2024. L’empresa adjudicatària ha estat BOSIR S.A, una empresa del territori amb més de trenta anys d’experiència i, especialista en instal·lacions de sistemes elèctrics com enllumenats públics, xarxes elèctriques, centres de transformació i instal·lacions industrials.

Amb aquesta instal·lació no només es cobreixen les necessitats que pugui tenir el Club de Rem sinó que l’energia que proporcioni repercutirà directament a diferents indrets de dins del recinte portuari.

Transició energètica al Port

Una línia estratègica del Port és millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona en general. Per aquest motiu l’organisme tarragoní continua desplegant aquest tipus d’instal·lacions i d’accions alineades amb un Port verd i sostenible. A hores d’ara el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en 6 edificis portuaris. En el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, part de l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port. El Port ara treballa en la instal·lació de panells fotovoltaics al club de rem, i al sostre del Refugi 1 del Moll de Costa, que es preveu estigui en funcionament a mitjans de l’any 2024, alhora que s’està redactant el projecte per instal·lar panells fotovoltaics en altres edificis del recinte portuari.

La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors