El Port de Tarragona instal·la panells d’energia solar, per a consum compartit, al sostre del Club de Rem de Tarragona

El Port de Tarragona instal·la panells d’energia solar, per a consum compartit,  al sostre del Club de Rem de Tarragona
21 Des
2023

Es tracta aproximadament de 110 panells solars que generaran una potència nominal de 60KW

Es preveu que la instal·lació estigui en funcionament el pròxim mes de febrer de 2024

Aquesta setmana el Port de Tarragona començarà la instal·lació, al sostre del Club de Rem de Tarragona, de panells fotovoltaics per continuar desplegant la utilització d’energia neta. Es tracta, d’aproximadament, 110 plaques solars que generaran un total de 60KW de potència nominal. La producció que es generi des del sostre del Club de Rem s’injectarà a l’estació transformadora 12.2 del Port Tarragona i des d’allà es distribuirà a diferents punts de dins del recinte portuari com el varador, l’edifici de la policia portuària, part del moll de Rioja, etc.

El pressupost adjudicat del projecte ha estat de 78.129,7 euros (IVA inclòs) i es preveu que els panells estiguin en funcionament a partir de finals del mes de febrer de 2024. L’empresa adjudicatària ha estat BOSIR S.A, una empresa del territori amb més de trenta anys d’experiència i, especialista en instal·lacions de sistemes elèctrics com enllumenats públics, xarxes elèctriques, centres de transformació i instal·lacions industrials.

Amb aquesta instal·lació no només es cobreixen les necessitats que pugui tenir el Club de Rem sinó que l’energia que proporcioni repercutirà directament a diferents indrets de dins del recinte portuari.

Transició energètica al Port

Una línia estratègica del Port és millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona en general. Per aquest motiu l’organisme tarragoní continua desplegant aquest tipus d’instal·lacions i d’accions alineades amb un Port verd i sostenible. A hores d’ara el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en 6 edificis portuaris. En el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, part de l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port. El Port ara treballa en la instal·lació de panells fotovoltaics al club de rem, i al sostre del Refugi 1 del Moll de Costa, que es preveu estigui en funcionament a mitjans de l’any 2024, alhora que s’està redactant el projecte per instal·lar panells fotovoltaics en altres edificis del recinte portuari.

La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors