Port Tarragona supera al novembre els tràfics de tot 2022

Port Tarragona supera al novembre els tràfics de tot 2022
18 Dec
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El mes de novembre finalitza amb un moviment de mercaderies al voltant dels 3 milions de tones i un increment respecte el mateix mes de l'any anterior del 40%

El nombre d'escales de vaixells ha estat de 222, el de major activitat de l'any

El moviment de cereals i farines superen ja en l’acumulat els 5,95 milions de tones assolits al 2022

El Port de Tarragona ha confirmat la seva bona marxa en aquest any 2023 amb les dades del mes de novembre. L’acumulat durant els 11 mesos de l’any ja supera la xifra de tot el 2022 amb un total de 30.652.060 tones mogudes. A més, novembre ha mogut un total de 3,01 milions de tones el que suposa un increment respecte el mateix mes de l'any anterior del 40%.

Aquest novembre és el tercer millor mes de novembre en tràfic marítim total i el primer novembre en moviment de líquids a doll amb 1.956.258 tones, amb el cru de petroli al capdavant amb un moviment de 903.072 tones i un increment del 116% respecte novembre de 2022. Dins de l’apartat de líquids a doll cal destacar també els productes químics que amb  228.476 tones registren el millor novembre de la sèrie històrica i el quart entre tots els mesos, en un any fins ara de baixa activitat en aquest tipus de producte.

Torna a destacar, un mes més, el moviment de cereals i les seves farines amb un moviment de 596.359 tones, el millor novembre i record també amb dades acumulades ja que el moviment dels 11 primers mesos ja supera les 6 milions de tones (6,09 Mt). Per damunt del rècord establert al 2022 amb 5,95 milions de tones.

Aquest moviment de cereals, el 5è mes de major moviment, porta a que el moviment d'agroalimentaris (cereals i pinsos) també sigui el millor novembre (672.175 tones) i la de major activitat en dades acumulades (7,14 Mt).

Altres xifres

El tràfic de vehicles al Port de Tarragona ja ha superat amb escreix la xifra de tot 2022. Durant els 11 primers mesos de l’any en els molls de Cantàbria, Galícia i Andalusia s’ha trencat la barrera dels 200.000 vehicles moguts amb un total de  200.239, el que suposa un increment 26,9% respecte el mateix període de l’any anterior.

Altres producte a destacar és el moviment de Fruites (del grup de fruites i hortalisses) que amb més de 20 mil tones ha registrat el millor novembre de la sèrie històrica.

El nombre d'escales de vaixelles comercials ha estat de 222, el de major activitat de l'any, fins ara era el mes d'octubre amb 210 escales, per trobar un mes amb més moviments de vaixells ens hem d'anar a l'abril del 2022 amb 227 escales.

Tarragona, líder en creixement

Les dades consolidades del mes d’octubre atorguen al Port de Tarragona la primera posició a nivell estatal en el rànquing de creixement. Durant el desè mes de l’any el Port de Tarragona va viure un creixement del 10,4%, tres punts percentuals més que al setembre, i molt per sobre dels ports de Cartagena i Bilbao.

Els principals països amb més activitat al Port de Tarragona són els Estats Units d’Amèrica, principalment en líquids a doll, i Ucraïna i Brasil pel seu tràfic de sòlids a lloure, principalment productes agroalimentaris.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona