Port Tarragona supera al novembre els tràfics de tot 2022

Port Tarragona supera al novembre els tràfics de tot 2022
18 Des
2023

El mes de novembre finalitza amb un moviment de mercaderies al voltant dels 3 milions de tones i un increment respecte el mateix mes de l'any anterior del 40%

El nombre d'escales de vaixells ha estat de 222, el de major activitat de l'any

El moviment de cereals i farines superen ja en l’acumulat els 5,95 milions de tones assolits al 2022

El Port de Tarragona ha confirmat la seva bona marxa en aquest any 2023 amb les dades del mes de novembre. L’acumulat durant els 11 mesos de l’any ja supera la xifra de tot el 2022 amb un total de 30.652.060 tones mogudes. A més, novembre ha mogut un total de 3,01 milions de tones el que suposa un increment respecte el mateix mes de l'any anterior del 40%.

Aquest novembre és el tercer millor mes de novembre en tràfic marítim total i el primer novembre en moviment de líquids a doll amb 1.956.258 tones, amb el cru de petroli al capdavant amb un moviment de 903.072 tones i un increment del 116% respecte novembre de 2022. Dins de l’apartat de líquids a doll cal destacar també els productes químics que amb  228.476 tones registren el millor novembre de la sèrie històrica i el quart entre tots els mesos, en un any fins ara de baixa activitat en aquest tipus de producte.

Torna a destacar, un mes més, el moviment de cereals i les seves farines amb un moviment de 596.359 tones, el millor novembre i record també amb dades acumulades ja que el moviment dels 11 primers mesos ja supera les 6 milions de tones (6,09 Mt). Per damunt del rècord establert al 2022 amb 5,95 milions de tones.

Aquest moviment de cereals, el 5è mes de major moviment, porta a que el moviment d'agroalimentaris (cereals i pinsos) també sigui el millor novembre (672.175 tones) i la de major activitat en dades acumulades (7,14 Mt).

Altres xifres

El tràfic de vehicles al Port de Tarragona ja ha superat amb escreix la xifra de tot 2022. Durant els 11 primers mesos de l’any en els molls de Cantàbria, Galícia i Andalusia s’ha trencat la barrera dels 200.000 vehicles moguts amb un total de  200.239, el que suposa un increment 26,9% respecte el mateix període de l’any anterior.

Altres producte a destacar és el moviment de Fruites (del grup de fruites i hortalisses) que amb més de 20 mil tones ha registrat el millor novembre de la sèrie històrica.

El nombre d'escales de vaixelles comercials ha estat de 222, el de major activitat de l'any, fins ara era el mes d'octubre amb 210 escales, per trobar un mes amb més moviments de vaixells ens hem d'anar a l'abril del 2022 amb 227 escales.

Tarragona, líder en creixement

Les dades consolidades del mes d’octubre atorguen al Port de Tarragona la primera posició a nivell estatal en el rànquing de creixement. Durant el desè mes de l’any el Port de Tarragona va viure un creixement del 10,4%, tres punts percentuals més que al setembre, i molt per sobre dels ports de Cartagena i Bilbao.

Els principals països amb més activitat al Port de Tarragona són els Estats Units d’Amèrica, principalment en líquids a doll, i Ucraïna i Brasil pel seu tràfic de sòlids a lloure, principalment productes agroalimentaris.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona