El dia 11 de desembre, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona i Eurecat, presenten el resum anual de funcionament i registres d’olor obtinguts a través de (NasApp)

El dia 11 de desembre, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona i Eurecat, presenten el resum anual de funcionament i registres d’olor obtinguts a través de (NasApp)
12 Dec
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Nasapp és una eina de participació ciutadana que integra sistema d’alerta,per la gestió de comunicacions d’incidències de queixes veïnals.

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Associació d’empreses Químiques de Tarragona tenen en funcionament l’aplicació mòbil NASAPP que és una eina de comunicació directa amb historificació i anàlisi al servei de la ciutadania per informar de possibles incidències relacionades amb olors.

NasApp és una iniciativa per tal de disposar d’una aplicació i un gestor web capaç d’integrar la percepció sensorial olfactiva dels ciutadans en temps real en entorns portuaris, industrials i urbans, per tal d’actuar com un sistema d’alerta primerenca d’esdeveniments. L’ incorporació del paquet de les retro trajectòries, als registres d’olor obtinguts, facilita la identificació positiva o negativa dels potencials focus.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és comptar amb la participació ciutadana, perquè en unir-nos com a comunitat, podem treballar millor per identificar , analitzar i trobar solucions ala problemàtica dels olors.

És per això que us convidem a una presentació explicativa el pròxim dilluns 11 de desembre a les 19 hores a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona a la sala d’actes de la seu administrativa (amb inscripció prèvia). En finalitzar la presentació hi haurà un petit refrigeri i se us farà entrega d'un detall com a mostra d'agraïment per la vostra col·laboració al projecte.

La teva veu importa, volem escoltar les teves percepcions i preocupacions sobre les olors a l'entorn Tarragoní.

Amb la gestió de les dades, s’obté un indicador fiable de la magnitud de l'afectació real dels ciutadans per possibles episodis d’olors rellevants, tot i que no siguin industrials. Aquestes dades són utilitzades com a guia en mesures de prevenció de la contaminació odorífera i, posteriorment, per a la verificació de l'efectivitat de les accions correctives.

La participació ciutadana és un indicador dinàmic que es va actualitzant en temps real, de manera que és possible detectar a temps l'inici d'un possible problema rellevant d'olors. Per mitjà de NASAPP, és possible, a més a més, mantenir un seguiment continu de situació d'episodis d'olor.

Les dades configuren un repositori de dades històric que, a mida que creix, permet precisar cada cop amb més cura els possibles episodis d’olor, l’origen i la dinàmica dels mateixos, aportant dades importants a tots els nivells adreçades al benestar de la ciutadania. El projecte es va iniciar al 2008 per l’Associació d’empreses Químiques de Tarragona, però aquest 2023 s’hi ha sumat l’Autoritat Portuària de Tarragona. El projecte NasApp d’Eurecat va ser seleccionat a la 2a Convocatòria de Projectes Comercials de Ports 4.0, i ha obtingut finançament per a millorar la usabilitat de la plataforma i l’automatització d’informes, la integració de dades de qualitat de l'aire de fonts de dades obertes, algorismes predictius basats en dades històriques i la demostració del sistema complet a l'entorn logístic-portuari del Port de Tarragona.

Prototip amb Intel·ligència artificial

Actualment s'està duent a terme el prototip al Port de Tarragona, per poder predir amb intel·ligència artificial possibles episodis d'olors que puguin afectar la comunitat portuària i els veïns propers a la zona portuària. L'Autoritat Portuària de Tarragona i l’Associació d’Empreses Químiques ja disposa de mesuradors atmosfèrics per a la caracterització de la qualitat de l'aire, però gràcies al projecte NasApp ara podrà disposar de més dades i informació que permetrà optimitzar-ne l'operativa i millorar la qualitat d’aire.

En aquest sentit, les alertes ciutadanes són alertes des del punt de vista del sistema i, alhora, es contrasten totes i cadascuna. Juntament amb altres dades agregades i tractades per mitjà de la intel·ligència artificial i machine learning, s’infereixen els resultats objectius.

L'aplicació NASAPP està disponible a les plataformes Android i IOS, és de lliure descàrrega i permet notificar i registrar qualsevol tipus de molèstia odorífera ja sigui de procedència agrícola,industrial, urbà

Descarrega Nasapp a Google Play(link is external) (Android)

Descarrega Nasapp a App Store(link is external) (IOS)

Més informació:

https://nasapp.org/

https://eurecat.org/portfolio-items/nasapp/

https://www.sominnport.cat/l-projecte-nasapp-que-eurecat-va-presentar-a-la-2a-convocatoria-per-projectes-comercials-de-ports-4-0-amb-el-suport-de-lautoritat-portuaria-de-tarragona-ha-estat-seleccionat/

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona