El dia 11 de desembre, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona i Eurecat, presenten el resum anual de funcionament i registres d’olor obtinguts a través de (NasApp)

El dia 11 de desembre, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona i Eurecat, presenten el resum anual de funcionament i registres d’olor obtinguts a través de (NasApp)
12 Des
2023

Nasapp és una eina de participació ciutadana que integra sistema d’alerta,per la gestió de comunicacions d’incidències de queixes veïnals.

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Associació d’empreses Químiques de Tarragona tenen en funcionament l’aplicació mòbil NASAPP que és una eina de comunicació directa amb historificació i anàlisi al servei de la ciutadania per informar de possibles incidències relacionades amb olors.

NasApp és una iniciativa per tal de disposar d’una aplicació i un gestor web capaç d’integrar la percepció sensorial olfactiva dels ciutadans en temps real en entorns portuaris, industrials i urbans, per tal d’actuar com un sistema d’alerta primerenca d’esdeveniments. L’ incorporació del paquet de les retro trajectòries, als registres d’olor obtinguts, facilita la identificació positiva o negativa dels potencials focus.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és comptar amb la participació ciutadana, perquè en unir-nos com a comunitat, podem treballar millor per identificar , analitzar i trobar solucions ala problemàtica dels olors.

És per això que us convidem a una presentació explicativa el pròxim dilluns 11 de desembre a les 19 hores a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona a la sala d’actes de la seu administrativa (amb inscripció prèvia). En finalitzar la presentació hi haurà un petit refrigeri i se us farà entrega d'un detall com a mostra d'agraïment per la vostra col·laboració al projecte.

La teva veu importa, volem escoltar les teves percepcions i preocupacions sobre les olors a l'entorn Tarragoní.

Amb la gestió de les dades, s’obté un indicador fiable de la magnitud de l'afectació real dels ciutadans per possibles episodis d’olors rellevants, tot i que no siguin industrials. Aquestes dades són utilitzades com a guia en mesures de prevenció de la contaminació odorífera i, posteriorment, per a la verificació de l'efectivitat de les accions correctives.

La participació ciutadana és un indicador dinàmic que es va actualitzant en temps real, de manera que és possible detectar a temps l'inici d'un possible problema rellevant d'olors. Per mitjà de NASAPP, és possible, a més a més, mantenir un seguiment continu de situació d'episodis d'olor.

Les dades configuren un repositori de dades històric que, a mida que creix, permet precisar cada cop amb més cura els possibles episodis d’olor, l’origen i la dinàmica dels mateixos, aportant dades importants a tots els nivells adreçades al benestar de la ciutadania. El projecte es va iniciar al 2008 per l’Associació d’empreses Químiques de Tarragona, però aquest 2023 s’hi ha sumat l’Autoritat Portuària de Tarragona. El projecte NasApp d’Eurecat va ser seleccionat a la 2a Convocatòria de Projectes Comercials de Ports 4.0, i ha obtingut finançament per a millorar la usabilitat de la plataforma i l’automatització d’informes, la integració de dades de qualitat de l'aire de fonts de dades obertes, algorismes predictius basats en dades històriques i la demostració del sistema complet a l'entorn logístic-portuari del Port de Tarragona.

Prototip amb Intel·ligència artificial

Actualment s'està duent a terme el prototip al Port de Tarragona, per poder predir amb intel·ligència artificial possibles episodis d'olors que puguin afectar la comunitat portuària i els veïns propers a la zona portuària. L'Autoritat Portuària de Tarragona i l’Associació d’Empreses Químiques ja disposa de mesuradors atmosfèrics per a la caracterització de la qualitat de l'aire, però gràcies al projecte NasApp ara podrà disposar de més dades i informació que permetrà optimitzar-ne l'operativa i millorar la qualitat d’aire.

En aquest sentit, les alertes ciutadanes són alertes des del punt de vista del sistema i, alhora, es contrasten totes i cadascuna. Juntament amb altres dades agregades i tractades per mitjà de la intel·ligència artificial i machine learning, s’infereixen els resultats objectius.

L'aplicació NASAPP està disponible a les plataformes Android i IOS, és de lliure descàrrega i permet notificar i registrar qualsevol tipus de molèstia odorífera ja sigui de procedència agrícola,industrial, urbà

Descarrega Nasapp a Google Play(link is external) (Android)

Descarrega Nasapp a App Store(link is external) (IOS)

Més informació:

https://nasapp.org/

https://eurecat.org/portfolio-items/nasapp/

https://www.sominnport.cat/l-projecte-nasapp-que-eurecat-va-presentar-a-la-2a-convocatoria-per-projectes-comercials-de-ports-4-0-amb-el-suport-de-lautoritat-portuaria-de-tarragona-ha-estat-seleccionat/

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors