‘Arxius i Arqueologia’, conferència de Patricia Terrado a l’Arxiu del Port de Tarragona

‘Arxius i Arqueologia’, conferència de Patricia Terrado a l’Arxiu del Port de Tarragona
20 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Terrado dissertarà sobre la interdisciplinarietat en la recerca històrica el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores

Dins del cicle Tardes a l’Arxiu, el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores, la sala d’actes de l’Arxiu del Port de Tarragona (Anselm Clavé, 2), acollirà la conferència “Excavant papers. Arxiu i Arqueologia: una relació necessària” a càrrec de Patricia Terrado Ortuño. Tot i que no cal fer reserva per assistir a l’acte, l’aforament és limitat.

L’arqueologia i els arxius mantenen una connexió intrínseca, com demostrarà Patricia Terrado en aquesta conferència a partir de la seva experiència investigant en diversos arxius per a documentar les nombroses publicacions de les quals n’és autora.

Per a la conferenciant, tot i que Arqueologia i l’Arxivística semblen disciplines o ciències oposades, en realitat, però, són necessàries i complementàries. En aquesta xerrada hom copsarà com documents i manuscrits esdevenen imprescindibles a l’hora d’investigar jaciments arqueològics i com la revisió de fonts porta, de vegades, a canviar hipòtesis que durant anys s’han donat com a vàlides.

Des d’enterraments prehistòrics fins a inscripcions desaparegudes, passant per vaixells enfonsats, Terrado farà una retrospectiva de com n’és d’important la interdisciplinarietat en la recerca històrica.

La conferenciant

Patricia Terrado és doctora en Arqueologia Clàssica amb premi extraordinari de doctorat i guanyadora del VII Premi d’Investigació Port Tarragona amb el projecte Ciutat, port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (segles XVII i XIX). La ponent és llicenciada en Història per la Universitat Rovira y Virgili i actualment desenvolupa la seva tasca professional a l’Arxiu Municipal d’Altafulla com a tècnica d’arxiu. També ha assolit el Premi Lucius Licinius Sura del Consell Comarcal de Tarragonès amb un projecte sobre Tàrraco.

Tanmateix, ha impartit cursos en l’àmbit de l’arqueologia i l’arxivística i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.

La seva trajectòria rellevant avala a aquesta arqueòloga, que ha centrat la major part de les seves recerques en l’arqueologia portuària, les fonts clàssiques i l’epigrafia, així com l’arxivística, la historiografia i la cartografia històrica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona