‘Arxius i Arqueologia’, conferència de Patricia Terrado a l’Arxiu del Port de Tarragona

‘Arxius i Arqueologia’, conferència de Patricia Terrado a l’Arxiu del Port de Tarragona
20 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Terrado dissertarà sobre la interdisciplinarietat en la recerca històrica el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores

Dins del cicle Tardes a l’Arxiu, el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores, la sala d’actes de l’Arxiu del Port de Tarragona (Anselm Clavé, 2), acollirà la conferència “Excavant papers. Arxiu i Arqueologia: una relació necessària” a càrrec de Patricia Terrado Ortuño. Tot i que no cal fer reserva per assistir a l’acte, l’aforament és limitat.

L’arqueologia i els arxius mantenen una connexió intrínseca, com demostrarà Patricia Terrado en aquesta conferència a partir de la seva experiència investigant en diversos arxius per a documentar les nombroses publicacions de les quals n’és autora.

Per a la conferenciant, tot i que Arqueologia i l’Arxivística semblen disciplines o ciències oposades, en realitat, però, són necessàries i complementàries. En aquesta xerrada hom copsarà com documents i manuscrits esdevenen imprescindibles a l’hora d’investigar jaciments arqueològics i com la revisió de fonts porta, de vegades, a canviar hipòtesis que durant anys s’han donat com a vàlides.

Des d’enterraments prehistòrics fins a inscripcions desaparegudes, passant per vaixells enfonsats, Terrado farà una retrospectiva de com n’és d’important la interdisciplinarietat en la recerca històrica.

La conferenciant

Patricia Terrado és doctora en Arqueologia Clàssica amb premi extraordinari de doctorat i guanyadora del VII Premi d’Investigació Port Tarragona amb el projecte Ciutat, port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (segles XVII i XIX). La ponent és llicenciada en Història per la Universitat Rovira y Virgili i actualment desenvolupa la seva tasca professional a l’Arxiu Municipal d’Altafulla com a tècnica d’arxiu. També ha assolit el Premi Lucius Licinius Sura del Consell Comarcal de Tarragonès amb un projecte sobre Tàrraco.

Tanmateix, ha impartit cursos en l’àmbit de l’arqueologia i l’arxivística i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.

La seva trajectòria rellevant avala a aquesta arqueòloga, que ha centrat la major part de les seves recerques en l’arqueologia portuària, les fonts clàssiques i l’epigrafia, així com l’arxivística, la historiografia i la cartografia històrica.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona