Port Tarragona millora la vialitat del dic de Llevant al Far de la Banya

Port Tarragona millora la vialitat del dic de Llevant al Far de la Banya
29 Aug
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’obra té un pressupost de 148.000 euros més IVA i una duració estimada de 3 mesos 

Amb aquesta intervenció es millorarà l’operativa de creuers 

El Port de Tarragona introduirà millores de trànsit i seguretat al dic de Llevant a l’alçada del Far de La Banya. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal optimitzar l'espai i les condicions de circulació dels autobusos en aquest punt, actualment coll d’ampolla tot i ser l’accés principal dels autobusos al recinte portuari durant l’operativa de creuers. Concretament es construirà un mur exterior i s’ampliarà la calçada amb l’objectiu principal d’augmentar el radi de gir disponible en aquesta zona, permetent als autobusos circular amb fluïdesa i sense la necessitat de realitzar maniobres complexes. Aquesta intervenció té un pressupost de 147.937 euros i una duració estimada de 3 mesos un cop s’iniciïn les obres.  

Situació actual 

Actualment, els autobusos tenen un espai limitat en l'accés des de l'andana superior al dic de Llevant, en concret a l'altura del "Far de La Banya". Aquest espai obliga els autobusos a realitzar maniobres per completar el gir. 

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha iniciat la licitació de la construcció d'un mur exterior, així com l'aportació de terres i l'asfaltatge per a l'ampliació de la calçada. Aquestes accions tenen com a objectiu principal augmentar el radi de gir disponible en aquesta zona, permetent als autobusos circular amb fluïdesa i sense la necessitat de realitzar maniobres complexes. 

Millora del trànsit i de la seguretat 

La solució proposada amplia l'ample en el punt més estret de 6,30 metres a més de 10 metres, proporcionant un espai de circulació més ampli i còmode. La superfície de la rampa actual, que ocupa 425 m², es veurà incrementada en un 27%, arribant als 540 m². A més a més, s’aixecarà un muret de 1,10 metres d'altura en el lateral del vial per incrementar la seguretat de la maniobra. 

Aquesta millora és una demostració clara de l'aposta contínua de l'Autoritat Portuària de Tarragona per garantir la seguretat i l'eficiència de les seves operacions i instal·lacions. Una necessitat actual, però que en el futur encara serà més clara, atès que el flux de passatgers de creuers es mantindrà o augmentarà en els propers anys.  

Augmenta la previsió de creuers per al 2024 

La companyia MSC Cruceros ha anunciat que comptarà amb 28 escales per al proper any amb del vaixell Fantasia, que té una capacitat de 1.600 creueristes a bord. Aquest anunci fa que augmenti fins a 120.000 el nombre de turistes que podran arribar i gaudir de la Costa Daurada i del territori durant el 2024.  

L’any 2022 va ser el primer en què MSC Cruceros va comptar amb una temporada d'embarcaments al Port de Tarragona i, després de la bona resposta, s'han incrementat les escales a 26 durant l'estiu del 2023, fet que s'ha traduït en més de 75.000 turistes. 

Amb aquest anunci MSC Cruceros confirma el seu interès i compromís amb el Port de Tarragona i el territori, creant sinèrgies amb la companyia de creuers amb més compromís per la descarbonització del sector i la sostenibilitat econòmica. Valors i estratègia que comparteixen les dues organitzacions. 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona