Port Tarragona millora la vialitat del dic de Llevant al Far de la Banya

Port Tarragona millora la vialitat del dic de Llevant al Far de la Banya
29 Ago
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’obra té un pressupost de 148.000 euros més IVA i una duració estimada de 3 mesos 

Amb aquesta intervenció es millorarà l’operativa de creuers 

El Port de Tarragona introduirà millores de trànsit i seguretat al dic de Llevant a l’alçada del Far de La Banya. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal optimitzar l'espai i les condicions de circulació dels autobusos en aquest punt, actualment coll d’ampolla tot i ser l’accés principal dels autobusos al recinte portuari durant l’operativa de creuers. Concretament es construirà un mur exterior i s’ampliarà la calçada amb l’objectiu principal d’augmentar el radi de gir disponible en aquesta zona, permetent als autobusos circular amb fluïdesa i sense la necessitat de realitzar maniobres complexes. Aquesta intervenció té un pressupost de 147.937 euros i una duració estimada de 3 mesos un cop s’iniciïn les obres.  

Situació actual 

Actualment, els autobusos tenen un espai limitat en l'accés des de l'andana superior al dic de Llevant, en concret a l'altura del "Far de La Banya". Aquest espai obliga els autobusos a realitzar maniobres per completar el gir. 

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha iniciat la licitació de la construcció d'un mur exterior, així com l'aportació de terres i l'asfaltatge per a l'ampliació de la calçada. Aquestes accions tenen com a objectiu principal augmentar el radi de gir disponible en aquesta zona, permetent als autobusos circular amb fluïdesa i sense la necessitat de realitzar maniobres complexes. 

Millora del trànsit i de la seguretat 

La solució proposada amplia l'ample en el punt més estret de 6,30 metres a més de 10 metres, proporcionant un espai de circulació més ampli i còmode. La superfície de la rampa actual, que ocupa 425 m², es veurà incrementada en un 27%, arribant als 540 m². A més a més, s’aixecarà un muret de 1,10 metres d'altura en el lateral del vial per incrementar la seguretat de la maniobra. 

Aquesta millora és una demostració clara de l'aposta contínua de l'Autoritat Portuària de Tarragona per garantir la seguretat i l'eficiència de les seves operacions i instal·lacions. Una necessitat actual, però que en el futur encara serà més clara, atès que el flux de passatgers de creuers es mantindrà o augmentarà en els propers anys.  

Augmenta la previsió de creuers per al 2024 

La companyia MSC Cruceros ha anunciat que comptarà amb 28 escales per al proper any amb del vaixell Fantasia, que té una capacitat de 1.600 creueristes a bord. Aquest anunci fa que augmenti fins a 120.000 el nombre de turistes que podran arribar i gaudir de la Costa Daurada i del territori durant el 2024.  

L’any 2022 va ser el primer en què MSC Cruceros va comptar amb una temporada d'embarcaments al Port de Tarragona i, després de la bona resposta, s'han incrementat les escales a 26 durant l'estiu del 2023, fet que s'ha traduït en més de 75.000 turistes. 

Amb aquest anunci MSC Cruceros confirma el seu interès i compromís amb el Port de Tarragona i el territori, creant sinèrgies amb la companyia de creuers amb més compromís per la descarbonització del sector i la sostenibilitat econòmica. Valors i estratègia que comparteixen les dues organitzacions. 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona