El Port de Tarragona adjudica la segona fase d’obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo

El Port de Tarragona adjudica la segona fase d’obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo
06 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’import final de l’adjudicació ha estat de 20 milions d’euros (sense impostos) i compta amb un termini d’execució de 12 mesos

Es tracta de la darrera fase de les obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara Marchamalo que es preveu estigui operativa l’any 2024 convertint-se en una infraestructura que representarà el principal ‘port sec’ amb caràcter Hub del centre peninsular

Amb aquesta terminal el  Port Tarragona fa una ferma aposta pel transport per ferrocarril , un objectiu en consonància amb les polítiques que es promouen des de la Unió Europea que afavoreixen un transport sostenible

 

El Port de Tarragona ha adjudicat la segona fase d’obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo a la unió temporal d’empreses formada per COMSA, S.A.U. GICSA i ARNO INFRAESTRUCTURAS per un import de 20.555.880,01 € (abans d’impostos). Aquesta obra té previst el seu inici després la firma del contracte i té una duració estimada de 12 mesos. La licitació d’aquesta segona fase d’obres ha generat un gran interès com demostra el fet que fins a 6 empreses es van presentar per dur-les a terme.

La PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo és un punt estratègic clau per captar nous tràfics del centre de la península i que consolidarà al PortTarragona com a porta natural d’entrada i sortida del  Mediterrani. La terminal, de 150.000 m2, podria estar operativa l’any 2024 i, és una clara aposta del Port Tarragona pel transport per ferrocarril, un objectiu en consonància amb les polítiques que es promouen des de la Unió Europea que afavoreixen un transport sostenible, competitiu i d’impuls al creixement econòmic. Les principals actuacions d’aquesta fase són les connexions en dos punts a la xarxa ferroviària d’ADIF, l’execució de la superestructura de les vies, la instal·lació dels elements de seguretat i comunicació, la pavimentació de la plataforma, l’execució de les estructures i l’electrificació i catenària corresponent.

En que consistirà la segona fase d’obres?

Aquesta última fase de les obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo consistirà en la instal·lació de 19 desviaments que permetran tots els moviments i maniobres, la construcció de 3 vies de càrrega i descàrrega per a trens de fins a 750 metres de longitud i de  3 vies d’expedició i recepció també per a trens de fins a 750 metres de longitud.

Per altra banda, la pavimentació de 100.000 m2 per la zona d’operativa i emmagatzematge de mercaderies i la construcció d’un edifici de serveis de 100 m2.

En total es construiran 7.750 metres de via d’ample ibèric. Un espai multifuncional, especialitzat en funcions logístiques, distribució i transformació amb tots els equips i dotacions com  a complement a l’activitat principal que preveu estar operatiu l’any 2024.

PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo

Per al Port Tarragona situar-se al centre de la península és molt important en la seva estratègia en la diversificació de tràfics.

Aquesta infraestructura es convertirà en el principal ‘port sec’ amb caràcter Hub del centre peninsular. Tindrà una capacitat per canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies, ja que està situada en l'àrea d'influència de Madrid i situada en el corredor d'Henares, l'àrea més dinàmica de l'entorn de la capital de l’estat, amb més de 6 milions d'habitants en un radi de 60 km. Un terminal que representarà, amb la seva operativa, un pas endavant en diferents cadenes logístiques entre Madrid i el Corredor de Henares, els principals ports nacionals i, en les connexions amb grans plataformes logístiques internacionals.

La PortTarragona Terminal Guadalajara - Marchamalo podrà operar trens de 750 metres. La seva connexió amb La Boella, la seva terminal bessona situada a l'interior del Port de Tarragona reforça la unió, la connexió i la capacitat del Corredor d'Henares amb el Corredor del Mediterrani, afavorint la circulació de mercaderies entre la Península i la resta del continent europeu mitjançant les dues plataformes logístiques que el Port de Tarragona operarà de manera coordinada.

Una terminal sostenible

El PortTarragona ha treballat perquè aquesta nova infraestructura estigui alineada amb les polítiques sostenibles necessàries d’avui i del futur. Per això està pensada des del respecte al medi natural i amb una adient integració paisatgística. A més realitzarà un ús energètic eficient mitjançant l’energia solar pel que s’utilitzarà el gran potencial de les àmplies i planes cobertes de les instal·lacions logístiques.

Una obra amb fons MMRR

La PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo és un projecte que rep finançament de la Unió Europea a través dels fons Next Generation inclosos en el Pla de Transformació i Resiliència (PERTE). Aquests fons són un instrument financer creat i dissenyat per ajudar a la recuperació econòmica i impulsar projectes dels països membres de la UE.

Aquest pla consisteix en un paquet de mesures financeres i polítiques amb l'objectiu de fomentar una recuperació sostenible i per implementar reformes i inversions que promoguin la resiliència econòmica, la transició ecològica i la transformació digital.

 

Més informació

https://www.porttarragona.cat/es/servicio-negocio/negocio/intermodalidad

 

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona