El president de Port Tarragona visita les instal·lacions de la Terminal de Guadalajara-Marchamalo

El president de Port Tarragona visita les instal·lacions de la Terminal de Guadalajara-Marchamalo
14 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La visita ha inclòs una reunió amb l’Ajuntament de Marchamalo

La segona fase de la construcció de la terminal es preveu que comenci al setembre

Avui, el president es reunirà amb empreses de la CEOE CEPYME a Guadalajara

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, està realitzant una visita de dos dies a Guadalajara. Garreta, acompanyat per diverses persones de l’equip directiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), va visitar ahir les instal·lacions de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo per conèixer l’estat de les obres i visualitzar els treballs de la segona fase de la construcció d’aquesta infraestructura logística. El tram final de les obres està en les etapes finals del procés de licitació en el qual competeixen 6 empreses. Es preveu que les obres de la segona fase comencin al mes de setembre de 2023.

 

 

El viatge a l’hinterland del Port de Tarragona ha començat per una visita a l’Ajuntament de Marchamalo per entrevistar-se amb l’alcalde de la població, Rafael Esteban. La reunió en la qual també hi han participats altres regidors i tècnics municipals ha servit per fer una diagnosi de l’estat de les relacions institucionals i del projecte de la Terminal Intermodal que el Port està construint en el terme municipal de Marchamalo. L’alcalde Esteban ha destacat la importància que aquesta infraestructura representa per al municipi i per al hub logístic de Puerta Centro-Ciudad del Transporte per l’activitat econòmica que generarà i els llocs de treball directes i indirectes que es preveu que crearà. L’alcalde de Marchamalo, ha manifestat la intenció de doblar l’espai destinat a la logística a la Ciudad del Transporte, passant dels 2 milions de metre quadrats actuals al 4 milions.

En una segona part de la visita, el president del Port s’ha traslladat a la PortTarragona Terminal de Guadalajara- Marchamalo per conèixer l’estat de les obres i visualitzar els treballs de la segona fase de la construcció d’aquesta infraestructura logística. Actualment, fa mesos que estan finalitzades les obres de la 1a fase que van consistir en el moviment de terres i, en aquests darrers dies s’estan completant els treballs del tram final de la licitació de les obres en el qual competeixen 6 empreses. Si els terminis previstos es compleixen, es preveu que l’adjudicació es faci en aquest mateix mes de juny i que les obres de la segona fase comencin al mes de setembre i que les obres tinguin una durada aproximada de 12 mesos.

Trobada amb empreses

El desplaçament a Guadalajara continuarà avui amb una trobada amb empreses locals a la seu de la CEOE CEPYME. La reunió servirà per explicar a les empreses interessades les característiques tècniques i comercials de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i, al mateix temps, copsar l’interès d’aquestes empreses pels serveis portuaris i logístics que necessiten.

El president Garreta, acompanyat del director general de l’APT i de la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci, es reunirà amb la presidenta de la CEOE-CEPYME de Guadalajara, Ma Soledad Garcia Oliva, i el secretari general de l’organització empresarial, Javier Arriola. A més a més, s’ha entrevistat amb els representants d’una dotzena d’empreses que pertanyen a grups logístics i industrials amb un gran pes econòmic a la regió. Entre ells destaquen: Grupo Logístico Santos, Neovia Logistics Sercvices, Luis Simôes, Power and Glen Asociados, Mixer and Pack, Cummins, Hi! Real State, Hercesa, Schreder Socelec, Montepino i Industrias Tagar.

PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo

La PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo és un projecte que rep finançament de la Unió Europea a través dels fons Next Generation inclosos en el Pla de Transformació i Resiliència (PERTE). La fase 2 de les obres de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo representa la part final d’una de les més importants infraestructures ferroviàries dels darrers temps. Una infraestructura que es convertirà en el principal ‘port sec’ amb caràcter Hub del centre peninsular. Tindrà una capacitat per canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies, ja que està situada en l'àrea d'influència de Madrid i situada en el corredor d'Henares, l'àrea més dinàmica de l'entorn de la capital de l’Estat, amb més de 6 milions d'habitants en un radi de 60 km. Un terminal que representarà, amb la seva operativa, un pas endavant en diferents cadenes logístiques entre Madrid i el Corredor de Henares, els principals ports nacionals i, en les connexions amb grans plataformes logístiques internacionals.

Les principals actuacions en aquesta segona fase són, per una banda, la instal·lació de 19 desviaments que permetran tots els moviments i maniobres, la construcció de 3 vies de càrrega i descàrrega per a trens de fins a 750 metres de longitud i de 3 vies d’expedició i recepció també per a trens de fins a 750 metres de longitud. Per altra banda, la pavimentació de 100.000 m2 per la zona ‘d’operativa i emmagatzematge de mercaderies i la construcció d’un edifici de serveis de 100 m2. En total es construiran 7.750 metres de via d’ample ibèric. Un espai multifuncional, especialitzat en funcions logístiques, distribució i transformació amb tots els equips i dotacions com a complement a l’activitat principal que preveu estar operatiu a finals de l’any 2024.

Per al Port Tarragona situar-se al centre de la península és molt important en la seva estratègia en la diversificació de tràfics. La PortTarragona Terminal Guadalajara - Marchamalo podrà operar trens de 750 metres. La seva connexió amb La Boella, la seva terminal bessona situada a l'interior del Port de Tarragona reforça la unió, la connexió i la capacitat del Corredor d'Henares amb el ‘Corredor del Mediterrani’, afavorint la circulació de mercaderies entre la Península i la resta del continent europeu mitjançant les dues plataformes logístiques que el Port de Tarragona operarà de manera coordinada.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors