Dotze empreses opten a la instal·lació de plaques solars al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona

Dotze empreses opten a la instal·lació de plaques solars al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona
23 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les instal·lacions de plaques solars serviran com a prova pilot per a la implantació de la Smart Grid, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica portuària

Una línia estratègica del Port és millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona

El Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en 6 edificis portuaris. En el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port.

El Port de Tarragona té en marxa la licitació per a la instal·lació d’aproximadament 490 panells solars a la coberta del Refugi 1 del Moll de Costa. Una dotzena d’empreses opten a la instal·lació per tal que el Refugi 1 s’uneixi, als altres 6 edificis portuaris que produeixen energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques i així, millorar l’eficiència energètica dels equipaments de l’organisme tarragoní. Cal ressaltar que com a novetat aquesta instal·lació servirà com a prova pilot per a la implantació de la denominada ‘smart grid’, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica. Les plaques generaran una potència de 200Kwh aproximadament amb un cost aproximat de 235.927,51 euros (IVA exclòs) i es preveu que les tasques tinguin una durada de tres mesos des de l’inici de la implementació.

Smart grid i comunitat energètica

El Port disposa de l’informe Anàlisi, disseny i implantació de Smart grid al Moll de Costa’, un informe amb les possibles solucions tècniques per a la implantació del Smart Grid, el sistema intel·ligent per a la gestió de l'energia verda de la futura comunitat energètica portuària. Es tracta de la definició de la xarxa de distribució elèctrica intel·ligent: xarxes bidireccionals, capaces de transmetre electricitat en tots dos sentits, la qual cosa permet, entre altres coses, que unes empreses puguin convertir-se en productors d'electricitat i al mateix temps en consumidors en funció de l’evolució de l’energia demanada. El Port ha iniciat la redacció del projecte pilot per definir la solució tècnica per a la implantació de la comunitat energètica del Port de Tarragona al Moll de Costa aprofitant les plaques solars del Refugi 1. Aquesta solució ha de garantir la certificació de mesurar l’entrada i sortida de l’energia del sistema en cada punt de connexió. El temps previst per a la implantació és de cinc mesos.

Evolució sostenible

La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica. La futura instal·lació produirà el 17% de l’energia elèctrica que consumeix el Moll de Costa. Aquests panells sumaran 223 kWp de potència màxima al sistema de producció ja existent d’energia elèctrica fotovoltaica del Port, que assolirà així una capacitat màxima de producció de 338 MWh/any, dels quals 282 MWh/any seran per autoconsum. Quan la futura planta es trobi en funcionament s’ estima una reducció anual d’emissions de 90 tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros.

Desplegant energia verda

Aquesta nova instal·lació augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona